Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Soep, Veganistisch, Vleesvervangers, w26
Maaltijdsoep recept met doperwten
Ingrediënten voor de maaltijdsoep met doperwten
Voor 4 personen
Groente voor de maaltijdsoep
* 7 of meer aardappelen
* 2 grote uien
* Rode paprika
* Halve prei
* 4 tenen knoflook
* 750 gr diepvriesdoperwten
* 2 tak verse oregano
Verder
* Olie om te bakken
* Handje plantaardige spekreepjes
* 1 el komijn
* 1 el (pittige) paprikapoeder
* 1 tl chili of zwarte peper
* 1 tl vega bouillon poeder of blokje
* Zout naar behoefte
* 1 el (appel) azijn
* 1 el ahornsiroop of andere zoetstof
* 1 el curry kruidenketchup
Bereiding maaltijdsoep recept
1. Eerst pit, schil en was je de aardappelen waarna je ze in gelijke stukken snijdt.
3. Daarna giet je zoveel olie in de pan dat de bodem net bedekt is, verhit de pan en bak de aardappelen aan op middelmatige temperatuur.
4. Intussen schil, was en snijd de je de uien, was en snijd de paprika grof en prei klein en snipper de knoflook. Behalve de knoflook, doe je de groente na het snijden direct bij de aardappelen.
4. Als de uien glazig zijn voeg je de plantaardige spekreepjes toe en laat je ze ook even mee bakken.
5. Vervolgens voeg je de knoflook en alle kruiden toe en laat ook even mee bakken.
6. Voeg nu de azijn, bouillon, curry, ahornsiroop en doperwten toe en zoveel water dat alles net onder staat. Laat dit pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
7. Als laatste bestrooi je het met blaadjes oregano. Gefrituurde uitjes vind ik ook lekker bij dit maaltijdsoep recept.
Eet smakelijk 🙂