Aardappelgerechten, Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Noten, Sauzen en dressings, Vleesvervangers, w42
Rode bietjes met mascarpone saus en Vivera biefstukc
Rode bietjes, krootjes zei m’n moeder altijd, zijn familie van de suikerbiet. Ik vind ze verrukkelijk, maar die lucht bij het koken 😝 Daarom koop ik ze altijd voorgekookt. Rode bietjes bevatten veel vezels, vitamine B1, B2, B3, B6, B11 en C, E en K. Verder natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, mangaan, koper en zink. Bovendien weinig calorieën.
Ingrediënten rode bietjes met mascarpone saus en Vivera biefstukc
Voor 2 personen
Rode bietjes en aardappelen
* Gekookte aardappelen naar behoefte (ik had voor dit gerecht al extra gekookt ❯)
* Voorgekookte rode bietjes
* 1 appel
* 1 laurierblad
* Snufje vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
Mascarpone saus
* Half bakje vegetarisch gestremde mascarpone (of veganistische roomkaas)
* 3 gare tamme kastanjes (of andere noten)
* Verse tijm naar smaak
* Verse hysop (niet bij: zwangerschap/ hoge bloeddruk/ epilepsie!) Vervang door bonenkruid of neem meer tijm.
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Bereiding van de aardappelen en rode bietjes
1. Eerst ontpit, schil en was je de aardappelen als je geen gare hebt. Snijd ze daarvoor in plakjes en stoom/ kook de aardappelen gaar.
2. Intussen rasp je de bieten in een pan, waarna je de appel schilt en raspt in dezelfde pan.
3. Roer daarna de kruiden erdoor en proef of je de smaak zo goed vindt.
4. Bak de aardappelschijfjes mooi goudgeel in de koekenpan op middelhoge temperatuur.
Bereiding van de mascarpone saus
5. Pak intussen een steelpan en doe de mascarpone hierin.
6. Rasp daar vervolgens de kastanjes/ noten over.
7. Was daarna de tijm (en hysop) droog het en voeg de blaadjes toe aan de mascarpone (de hysop snijd je klein), evenals wat peper en eventueel zout naar smaak. Roer het goed door met een scheutje water.
Afronden
8. Als de aardappelen zo goed als klaar zijn, verwarm je de mascarpone (lage temperatuur) en de bietjes.
9. Intussen bak je de biefstukc mooi bruin terwijl je af en toe door de mascarpone saus en bietjes roert.
10. Giet de aardappelen af en schenk de mascarpone saus over de rode bietjes.
Klaar alweer! Eet smakelijk 🙂