Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Sauzen en dressings, Veganistisch, Vleesvervangers, w19
Meatloaf Naturli, prei en zoete aardappel
Ingrediënten meatloaf Naturli, prei en zoete aardappel
Voor 2 personen
Meatloaf Naturli
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* Himalaya zout
* Versgemalen zwarte peper
* 1 tl korianderpoeder
* 1 tl komijnpoeder
* 50 gr tomatenpuree
* Ca. 4 droge boterhammen of broodkruimels
* 2 tl gedroogde of 1 el verse tijm
* Ca. halve el mosterd
* 400 gr Naturli gehakt
Meatloaf Naturli saus
* 1 ui
* 2 handjes cherrytomaten (stuk of 10)
* Snuf (gerookt) paprikapoeder
* Ca. 1 tl gedroogde rozemarijn
* 2 el ketjap
* Citroensap naar smaak
Verder
* Zoete aardappelen naar behoefte
* 400 gr prei
* Plantaardige room
Bereiding meatloaf Naturli
1. Eerst schil, was en snijd je de ui door de helft en dan in smalle plakjes.
2. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
3. Laat dan een koekenpan heet worden en verhit een goede scheut olie. Verlaag daarna de temperatuur iets en bak de ui tot ze zacht wordt. Roer er dan het zout evenals peper, koriander, komijn, knoflook en tomatenpuree door en laat dat een minuutje bakken terwijl je goed blijft roeren. De tomatenpuree zal ontzuren door het even aan te bakken.
Voorbereiding zoete aardappelen
4. Terwijl de ui zacht wordt, schil je de zoete aardappelen en snijd het in kleine blokjes. Roer die vervolgens door wat olie, zout en peper. Als je niet zoveel aardappel eet, past het misschien in de bakvorm voor de meatloaf. Anders pak je daarnaast een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiding meatloaf Naturli
5. Als je hele boterhammen hebt, maal die dan fijn en doe ze in een mengkom.
6. Was de tijm en doe de blaadjes evenals de mosterd, het uimengsel en het gehakt bij de kruimels en meng dit goed door elkaar.
7. Vet een bakblik in en leg het gehakt erin. Bak het ongeveer 30 minuten, afhankelijk van hoe hoog het is en de zoete aardappelen ook.
Bereiding meatloaf Naturli saus
8. Intussen maak je de saus. Hiervoor schil, was en snijd je eerst de ui door de helft en dan in smalle plakjes. Bak dit tot het zacht is (in dezelfde pan als punt 3). Doe dan de tomaatjes erbij en als die zacht worden de rest van de ingrediënten. Zet de warmtebron uit tot je gaat opscheppen.
Bereiding van de prei
9. Als laatste snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen en stoof dat gaar met peper. Giet er voor het opdienen nog wat room en zout door.
Eet smakelijk 🙂