Eiergerechten, Hartige taart vegetarisch, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Paddenstoelen, Peulvruchten, w48
Groene kool rolletjes
Ik had wat restjes groente over en dacht, daar ga ik groene kool rolletjes van maken. Maar m’n plan mislukte 😉 Eerder had ik de kool niet goed gesneden, waardoor de bladeren te klein waren om iets in te rollen. Dus toen heb ik dit, een soort hartige taart met eieren gemaakt 🙂
Ingrediënten mislukte groene kool rolletjes
Voor 2 personen
Knolselderij
* Ca. 4 handen gedroogde rode spliterwten
* Een stuk groene kool (savooiekool)
* 1 winterpeen
* Een stuk knolselderij
* 2 uitjes
* Ca. 8 champignons
* ½ duim verse gember
* 1 knoflookteen
* 2 eieren
Smaakmakers
* ca. 1 tl vers geraspte nootmuskaat
* Paar venkelzaden
* ca. tl Provençaalse kruiden
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Voorbereiding van de mislukte groene kool rolletjes
1. Eerst verwijder je eventuele ongerechtigheden uit de rode spliterwten en kook deze gaar.
2. Daarna breng je wat water aan de kook in een brede pan, waarna je de bladeren van de groene kool van de stronk haalt. Leg deze in het kokende water. De dikke nerven snijd ik wat dunner.
3. Schil vervolgens de wortel en schaaf die (met de kaasschaaf) in slierten of hak het in stukjes. Kook ze in een andere pan gaar.
4. Schil, was en snijd de uien door de helft en dan in plakjes.
5. Laat dan een pan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de uien.
6. Terwijl je daar af en toe even in roert, snijd je de champignons in plakjes. Bak ze mee met de uien.
7. Vervolgens tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af, snijd de knoflook fijn en bak die ook even mee.
8. Schil daarna de gember en rasp die boven het uienmengsel.
9. En als laatste schil en schaaf je de knolselderij. Haal de wortel uit het water en kook hierin de knolselderij.
Bereiding van de mislukte groene kool rolletjes
10. Eerst verwarm je de oven voor. Vet een ovenschaal lichtjes in en bekleed die met de uitgelekte groene kool bladeren. Droog ze eventueel eerst met een schone theedoek.
11. Daarop leg de uitgelekte wortelslierten, waarna je het uienmengsel erover verdeelt.
12. Giet de rode spliterwten af en leg die op het uienmengsel.
13. En als laatste van de vulling leg je daarop de uitgelekte knolselderij.
14. Klop daarna de eieren los met de smaakmakers en een klein scheutje plantaardige room en giet dit over de vulling zodat het goed verdeelt is.
15. Dek het geheel daarna af met de overgebleven groene kool en strooi hier wat broodkruimels over (met bijvoorbeeld zonnepitten)
16. Zet dit ongeveer een kwartier in de oven op 200°C totdat het ei gestold is.
17. Controleer ten slotte na een kwartier door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is je maaltijd klaar.
Eet smakelijk 🙂