Bijgerecht, Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Ovengerechten, Roos
Vegetarische moussaka
Ingrediënten voor vegetarische moussaka
Voor 4 personen met broodje erbij
2 rode uien
2 tenen knoflook
180 gr vegetarisch gehakt
350 gr passata (rauwe gepureerde tomatenpuree)
1 aubergine
Handje geraspte vegetarisch gestremde kaas
Snufje gemberpoeder
Snufje kaneel
Snufje cayennepeper
Snufje komijnzaad
Zout
(Arachide)olie
Bereiding vegetarische moussaka
1. Zet een pan op met wat water en zout om zometeen de aubergine even in te blancheren.
2. Snijd de uien en de knoflook fijn. Verhit in een bakpan een beetje arachideolie en fruit de ui en de knoflook aan. Doe het gehakt erbij en rul het een paar minuutjes. Voeg de gemberpoeder, kaneel, cayennepeper, komijn en zout toe en voeg naar smaak meer toe.
3. Voeg hierna de passata toe en laat het een paar minuutjes ‘pruttelen’.
4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in plakken en blancheer deze 2 minuten. Giet het af en laat het uitlekken.
5. Leg de helft van de aubergines in een ovenschaal. Beleg dit met de helft van de gehaktsaus, leg de andere helft van de aubergines erop en sluit af met de saus. Strooi wat kaas erover en het is klaar om de oven in te gaan. Zet de schotel ongeveer een half uur in de oven.
Eet smakelijk! 🙂
Tip:
- Het vult behoorlijk maar als je er nog nog iets bij wilt serveren kun je kiezen voor wat aardappelpartjes, stokbrood of een groene salade. Ga je voor stokbrood, time het dan zo dat je als de moussaka nog 10 minuten in de oven moet je het stokbroodje erbij doet, is het even snel klaar!
- Koud als lunch is het de volgende dag ook nog steeds heerlijk.
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.