Chocolade, Kerst, Nagerecht, Pasen, Veganistisch, Winter recepten
Nagerecht: chocolademousse van avocado en banaan
Ingrediënten chocolademousse van avocado en banaan
Voor 2 personen
In elk geval:
* 1 rijpe banaan (bevroren is ook lekker!)
* 1 rijpe avocado
* 1 dikke el cacao
* Dadel (of andere zoetstof)
Ook lekker erbij:
* (plantaardige) slagroom
* Honing
Topping:
* Vers of bevroren fruit (ik heb Japanse wijnbes uit de tuin)
* Kokosrasp
* Chocolade (ik had wat choco korrels over van de pepernoten 🙂 die heb ik bewaard. Misschien heb je kerstkoekjes waar kruimels in de zak achterblijven?)
* Muntblaadje
* Geroosterde noten
Bereiding chocolademousse
Dit kun je ’s morgens al maken, zet het koel tot gebruik. Het maken duurt ongeveer 15 minuten.
1. Eerst doe je een avocado in stukken in een hakmolen of een blender. Snijd een banaan in stukken en voeg die toe.
2. Voeg de dadel in stukken en het cacaopoeder toe en eventueel meer zoetstof en eventueel een scheut room.
3. Maal dit helemaal glad.
4. Leg een laagje fruit op de bodem van een mooi glas of glazen kommetje. Hierop een laag chocolademousse, slagroom en nog eens mousse.
5. Leg wat fruit op de mousse en versier het met wat kokosrasp en ander lekkers.
Eet smakelijk!