Kerst, Nagerecht, Pasen, Veganistisch, Winter recepten
Nagerecht: vers aardbeienijs in 5 minuten
Ingrediënten vers aardbeienijs
Voor 2 personen
In elk geval
* Ca. 150 gram diepvries aardbeien (of ander fruit dat je lekker vindt)
* 1 banaan
* 1 el honing of andere zoetstof
Ook lekker erbij
* Munt of mintblaadjes
* Verse citroenmelisse of drupjes citroen of lemon
* Een ‘after eight’ chocolaatje erbij
* Geraspte chocolade (over van Sinterklaas ;))
* (Plantaardige) room
* Drank als aardbeien- of muntlikeur of limonade, rum…
Bereiding van het aardbeienijs
Dit kun je het best vlak voor het opdienen maken. Het maken duurt ongeveer 10 minuten. Eventueel kun je het maken en weer in de vriezer zetten. Roer het dan ieder kwartier goed door met een vork tot dat niet meer lukt.
1. Eerst hak je de aardbeien kleiner en doe ze in een blender of hakmolen.
2. Snijd de banaan wat kleiner en voeg toe evenals een zoetstof naar smaak.
3. Maal dit tot een gladde massa.
4. Leg eventueel wat slagroom op de bodem van een mooi glas of glazen schaaltje.
5. Leg hierop een paar eetlepels aardbeienijs.
6. Leg er stukjes fruit op en bestrooi met wat chocoladeschaafsel of ander lekkers naar smaak.
Eet smakelijk!