Aardappelgerechten, Basisgerechten, Bijgerecht, Brunch, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kerst, Natalia
Nalisniki of Nalysnyky origineel Oekraïens recept
Nalisniki: crepes met verse kaas
Nalisniki of Nalysnyky is ook zo’n gerecht dat met Kerst en andere feestdagen altijd op het menu staat. De crêpes worden gevuld met verse kaas, bijvoorbeeld ricotta, feta, cottagecheese en mozzarella. Kwark, Syr of hangop zal ook lekker zijn. Maak niet teveel, want je eet ze gegarandeerd allemaal op!
Ingrediënten
Voor 2 personen
Crepes
* 2 eieren
* 1 zakje vanillesuiker
* 4 dessertlepels suiker
* 3 el olie
* 0,5 cup bloem
* 150 – 180 ml melk
* Olie om in te bakken
Vulling
* 1 cup cottage cheese
* 1 el rozijnen
* 1 zakje vanillesuiker
* 2 el poedersuiker
* 1 ei
De voorbereiding
1. Roer eerst de 2 eieren, het zakje vanillesuiker en de 4 dessertlepels suiker door elkaar.
2. Voeg dan de 3 el olie toe en roer er de halve cup bloem door en dan de melk.
3. Laat een roestvrijstalen pan warm worden, vet de pan in met zonnebloemolie en laat dat heet worden. Giet er wat beslag in en laat dat dun uitlopen tot de pan vol is.
4. Gebruik een dunne spatel of je vingers om de crêpes om te draaien.
5. Ga verder met het vullen of laat de crêpes afkoelen en dek ze af tot gebruik.
De vulling
6. Vet een schaal in. Verwarm de oven voor op 200 graden.
7. Snijd de crêpes in 4 kwarten als je een grote koekenpan hebt.
8. Vul dan de crêpes met 1 dessertlepel cottage cheese. Vouw daarvoor de zijkanten over de cottage cheese, rol de nalisniki op en leg het in de schaal. Zo werk je alle nalisniki af.
9. Klop vervolgens de zure room met 2 el suiker en een scheutje warm water en giet dit over de crepes. Bak de nalisniki 10 minuten op 200 graden en serveer warm, maar ook koud geworden zijn ze heerlijk!
Mocht er toch wat lekkers overblijven dan blijft het in de koelkast een paar dagen goed.
Eet smakelijk en fijne feestdagen gewenst,
Natalia
Alle Kerst recepten van Natalia