Kerst, Veganistisch
Noten gebraad vegetarisch vegan Kerst hoofdgerecht
Hoofdgerecht: noten gebraad vegetarisch vegan Kerst hoofdgerecht
Vegans vervangen de kaas door Vegan kaas cheddar van Vegan Deli en de eieren door 4 el maïzena, aardappelzetmeel of kikkererwtenmeel gemengd met 4 eetlepels water. Dit is voor ongeveer 4 personen, maar ik vind het de volgende dag ook zo lekker 😇. In de koelkast blijft het, afgedekt, zeker 4 dagen goed.
Ingrediënten voor het noten gebraad
Voor 2 personen
Noten gebraad
* 250 gr walnoten of pecan
* 2 uien
* Ca 70 gr Frico Kernhem classique 60+ of Vegan: Vegan kaas cheddar van Vegan Deli
* Ca. 7 takjes peterselie
* 1 el citroensap
Verder
* Ca 50 gr oud broodkruimels
* 2 eieren of 4 el maïzena + 4 el water
* Een el boter of olie
* Snuf vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
Bereiding van het noten gebraad
1. Eerst verwarm je de oven voor op 160°C. Daarna verwijder je eventuele velletjes van de walnoten, die zijn namelijk bitter. Daarna maal je ze fijn tot het nog een beetje structuur heeft. Hoe groter, hoe meer erop gekauwd moet. Pas daarom de grofheid van de noten aan naar je eigen smaak. Doe dat in een mengkom evenals de broodkruimels en het citroensap.
2. Dan schil, was en snijd je de uien fijn. Doe die bij de noten.
3. Rasp daarna de kaas of snijd het fijn boven de mengkom.
4. Was vervolgens de peterselie, sla het droog en hak het grof. Doe dat er ook bij.
5. Proef even en voeg naar smaak nootmuskaat, peper en zout toe.
6. Tenslotte klop je de eieren en roer dat daarna goed door het geheel.
7. Vet een bakblik lichtjes in, stort het notenmengsel erin en maak de bovenkant glad met een pannenlikker.
8. Bak dit in ongeveer 30 minuten gaar. Hoe dunner, hoe sneller klaar. Als je er met een satéprikker in prikt, moet die er droog uitkomen.
Eet smakelijk 🙂