Eiergerechten, Hartige taart, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Noten, Ovengerechten, Sauzen en dressings, w40
Noten muffins met rode saus, bietjes en pompoen
Dit recept ziet er ingewikkeld uit, maar is echt super gemakkelijk.
Ingrediënten noten muffins met rode saus, bietjes en pompoen
Voor 2 personen
Noten muffins
* Dikke hand noten
* 1 grote ui
* 2/3 kop (geraspte) vegetarisch gestremde bio kaas (Lidl)
* Bosje peterselie
* 1/2 kop broodkruimels
* 1/2 kop havermout vlokken
* 3 eieren
* 1/2 tl zout
* Vers gemalen zwarte peper
* 2 eetlepels olie
* Griesmeel
Groente
* 500 gr gekookte bio bieten
* Halve pompoen. Gebruik de rest voor dit recept ❯
* 1 dikke teen knoflook
Rode Saus
* Vocht van de rode bieten
* Paar stukjes gare pompoen
* 2 dikke el mayo (of 1 yoghurt = slanker)
* 2 dikke tl mosterd
* Vers gemalen zwarte peper
Bereiding van de noten muffins
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 180°C.
2. Dan hak je de noten wat fijner. Ze gaan nog in de staafmixer dus dat hoeft niet heel fijn. Doe dit in een hoge kom.
3. Dan schil, was en snijd je de ui in plakjes. Dit mag bij de noten.
4. Rasp daarna op de grove rasp zoveel kaas dat je een dikke hand vol hebt en doe dit ook in de kom.
5. Was de peterselie, sla het droog en hak het wat fijner. Ongeveer een dikke hand hiervan doe je ook in de kom.
6. Daarna doe je de broodkruimels, havermout vlokken, eieren, zout, zwarte peper en olie erbij. Met je staafmixer maal je het fijn, maar niet glad, er mogen best stukjes inzitten.
7. Roer er griesmeel door tot het nét dik begint te worden en laat het even staan.
8. Vet de muffin vorm in met een beetje olie en een kwastje. Strooi er dan een piepklein beetje griesmeel in en klop dat zo, totdat de vorm ermee bedekt is.
9. Terwijl dat wat dikker staat te worden, snijd je de pompoen door de helft en daarna in plakken. Haal de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen. Snijd dan de schil eraf of doe dat als je de pompoen gekookt hebt. Snijd daarna de pompoen plakken in blokjes. Stoom/kook ze in een minuut of 5, ze moeten nog vrij hard blijven.
10. Het muffin beslag is nu dikkig geworden, schep met een lepel het notenbeslag in de muffin vormen. Ik had hier 10 muffins van.
11. Zet ze ca. 15 minuten in de oven. Prik er dan met een saté prikker in en als deze er droog uitkomt is je noten muffin gaar.
Bereiding van de bieten en pompoen
12. Laat de rode bieten goed uitlekken, vang het vocht op in een kom waar je straks de saus in kunt mixen.
13. Giet de pompoen af.
14. Snijd de rode bieten daarna in blokken die even groot zijn als de pompoen.
15. Laat een brede (koeken)pan heet worden en verhit een goede scheut olie. Zet de warmtebron iets lager en bak de rode bieten en pompoen blokken.
16. Tik intussen met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder de onderkant en schil, spoel dan even af. Snijd de knoflook fijn en roerbak die met de rode bieten en pompoen blokken. Zet de warmtebron lager.
Rode saus
17. Pak dan 3 a 4 stukjes pompoen en doe die bij het vocht van de rode bieten.
18. Doe ook de mayo, mosterd en peper erbij en maal dat even met de staafmixer tot een gladde saus.
19. Vergeet niet door je bieten en pompoen te roeren, anders bakt het aan.
Samen
20. Check dan of je noten muffins gaar zijn. Zo ja, Haal ze uit de vorm.
21. Verdeel daarna de rode bieten en pompoen blokken over een bord. Strooi er de rest van de peterselie over.
22. Maak een ‘open plek’ in de rode bieten en pompoen blokken en schenk daar een deel van de saus in.
23. Zet dan de muffins op de groente en giet daar nog wat saus over.
Eet smakelijk! 🙂