Brunch, Eiergerechten, Hartige taart, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Ovengerechten, Pasen, w15
Noten worteltaart met custard saus
Ingrediënten voor noten worteltaart met custard saus
voor 2-3 personen
Noten worteltaart
* 2 grote wortels
* 375 gr bloem
* 250 gr suiker
* 250 ml plantaardige olie
* 1 eetlepel bakpoeder
* 75 gr pistachenoten
* 1 banaan
* 3 – 4 Demeter eieren
Custard saus:
* 300 ml melk
* 2 el custard
* 2 el suiker
* Bladsalade
Bereiding van de noten worteltaart
1. Verwarm eerst de oven voor op 190 º C. Vet een ronde bakvorm in en bestrooi met bloem.
2. Was en schil dan de wortels. Snijd ze door de helft en in dunne plakjes. Mix de wortels, suiker, olie en eieren met kneedhaken tot een glad mengsel. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de bloem toe, tot het goed gemengd is en als laatste mix je de banaan nog even mee.
3. Voeg daarna het bakpoeder toe en roer het er goed door.
4. Schenk tenslotte het beslag in de vorm en bak de noten worteltaart in 30-40 minuten bruin in het midden van de oven.
5. Maak er een frisse bladsalade bij.
Bereiding van de custard saus:
1. Breng eerst ca. 250 ml van de melk aan de kook.
2. Meng dan de custard en de suiker in kom, voeg terwijl je klopt met een garde, langzaam de rest van de melk erdoor en klop heel goed tot het glad is.
3. Zet daarna het vuur laag en voeg het mengsel langzaam, al roerend toe aan de melk.
4. Laat het tenslotte nog 5 minuten op een zacht vuurtje koken en terwijl je roert.
Eet smakelijk 🙂