Brunch, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Roos, Team
Omelet van yoghurt met paksoi en taugé
Ingrediënten Omelet van yoghurt
voor 2 personen
4 Demeter eieren
6 el yoghurt
1 paksoi
2 uien
2 goede handen taugé
2 tenen knoflook
4 el ketjap
2 el teriyakisaus
Zonnebloemolie
Peper en zout
Bereiding van de omelet van yoghurt
1. Om te beginnen was je de paksoi en scheur je het groene gedeelte van de stengels. Snijd het daarna allebei in reepjes en houd het apart van elkaar. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
2. Breek de eieren in een schaal of in een bakje. Kluts daarna de eieren met de yoghurt kort door elkaar met een vork.
3. Verhit vervolgens wat olie in een ruime koekenpan en fruit dan de knoflook met de ui en het witte van de paksoi stelen aan. Bak het ongeveer 5 min. Voeg hierna de reepjes van het groen van de paksoi toe en de taugé.
4. Verhit tegelijkertijd een tweede koekenpan met wat olie. Als de olie heet geworden is, voeg je het eimengsel toe. Doe een deksel op de pan en laat het garen tot de bovenkant van het ei droog is.
5. Voeg de ketjap en teriyakisaus toe aan de groenten en meng dit even.
6. Leg het omelet op een bord en doe hier de groentes op en vouw het dubbel.
Eet smakelijk 🙂
Weetje:
Paksoi is een bladgroente met lange witte stelen en groene bladeren en bevat veel vitamine C. Wanneer je 100 gram paksoi eet, heb je al zo’n 75% van de ADH vitamine C. Voor de vitamine A is dat zelfs 149%.
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.