Eenpansgerecht / stamppot, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Pannenkoeken, Sauzen en dressings, w18
Oud stokbrood recept met paprika
Heb je oud stokbrood? Gooi je uitgedroogde stokbrood niet weg want met overgebleven stokbrood maak je heel lekkere hoofdgerechten. Maak er ook wat rauwkost bij.
Ingrediënten oud stokbrood recept met paprika
Voor 2 personen
Oud stokbrood recept met paprika
* Ca. halve oud stokbrood
* 1 ui
* 1 paprika
* 2 knoflook tenen
* Verse kruiden, ik had lavas, bonenkruid en peterselie
* Groente bouillon blokje
* Versgemalen zwarte peper
* 2 tl mosterd
* Dikke scheut curry ketchup
* 2 eieren
* Dikke scheut (olijf) olie om te bakken
Yoghurt saus
* 1 el Remia Mayolijn
* 4 el yoghurt
* Verse kruiden, ik had peterselie en bieslook
* Peper en zout
Voorbereiding oud stokbrood recept met paprika
1. Eerst breng je een beetje water aan de kook, waarna je het oud stokbrood in stukken snijdt. Leg die zo plat mogelijk, met de korst naar beneden in een schaal. Verdeel de bouillon erover evenals de peper, mosterd en curry.
2. Daarna schenk je het kokende water erover en laat het even weken.
Bereiding oud stokbrood recept met paprika
3. Terwijl dat weekt, tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
4. Intussen was je de paprika, snijd de paprika daarna over de hele lengte door vanaf de kroon en breek de paprika open. Verwijder eventuele restjes van de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes die je in wat olie op lage temperatuur bakt.
5. Vervolgens schil en rasp je de ui. Fruit dat even mee. Als de ui glazig is voeg je de knoflook toe en doe direct de warmtebron uit.
6. Maal het stokbrood tot een min of meer glad ‘deeg’ met een staafmixer.
7. Stort het ui mengsel bij het stokbrood. Als je het lekkerder vindt kun je dit ook even malen anders roer je het er gewoon door.
8. Was en droog de verse kruiden, snijd ze fijn en roer die erdoor. Proef of je nog iets van smaak wilt toevoegen.
9. Laat dan een pan heet worden en verhit een scheut olie. Terwijl dat heet wordt roer je nog 2 eieren door het stokbrood deeg. Het is niet erg als het beslag een beetje slap is.
10. Zet de warmtebron bijna laag, leg daarin hoopjes deeg in en bak ze mooi bruin. Bestrooi eventueel nog met bieslook
11. Maak er ten slotte een fris yoghurt sausje en eenvoudige rauwkost bij.
Eet smakelijk 🙂