Voedselverspilling
Overgebleven brood recepten – Voedselverspilling
Verzameling tips en recepten overgebleven brood
Heb je paar oude boterhammen over? Geef ze niet aan eendjes of andere dieren. Dit is slecht voor hun gezondheid o.a. omdat er veel zout in brood zit. Bovendien wordt het water vervuilt door het brood dat eenden niet opeten.
Lees hier wat je allemaal wel met oud brood kunt doen. Door hergebruik van oud brood draag je op een leuke manier bij aan de strijd tegen voedselverspilling.
Croutons van oud brood
Ingrediënten voor de croutons:
Oud brood (wit/bruin/Turks/stok/etc.)
Scheutje olijfolie
Snufje kruiden en specerijen naar keuze (rozemarijn, knoflookpoeder, tijm, paprikapoeder, evt. wat peper en zeezout)
Bereiding:
1. Snijd het brood in kleine stukjes
2. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan
3. Is de olijfolie heet genoeg? Gooi dan de kruiden erbij.
4. Gooi vervolgens de stukjes brood in de koekenpan en bak het brood al roerend krokant
5. De zelfgemaakt croutons zijn nu klaar. Strooi ze vlak voor het opdienen over de soep of salade.
Tips
- Ook lekker als tussendoortje, in plaats van chips.
- Strooi deze zelfgemaakte croutons bijvoorbeeld over een salade.
Recepten met - oud - brood