Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Noten, Ovengerechten, W4
Paddenstoelen pecan ovenschotel
Tip: gebruik je het donkere gedeelte liever niet in dit gerecht? Bewaar het dan voor dit recept ❯
Ingrediënten paddenstoelen pecan ovenschotel
Voor 2 personen
Voorbereiden
* 200 gr oesterzwammen of andere paddestoelen
* 3 preien
* 1 dikke ui
* 2 teentjes knoflook
* Rasp van een halve citroen
* 2 tl verse thijm
* 2 tl rozemarijn
Verder
* 100 ml melk
* 3 eieren
* Zout & peper
* 1 el bakolie
* 100 gr pecan noten
Bereiding van de paddenstoelen pecan ovenschotel
1. Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden.
2. Dan verwijder eventueel vuil van de oesterzwammen met een vochtige doek, haal een stukje van de onderkant van de steel en scheur de oesterzwammen in reepjes.
3. Daarna snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Waarna je de prei in ringen snijd. Laat ze eventueel nog wat uitlekken
4. Als dat gedaan is dan schil, was en snijd je de ui fijn.
5. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snipper de knoflook fijn.
6. Rasp de schil van de citroen, niet het witte meenemen.
7. Was de tijm en sla het droog.
8. Laat dan een koekenpan heet worden en verhit de olie.
9. Bak eerst de paddenstoelen en de uien, tot ze een mooi kleurtje krijgen.
10. Doe dan de prei, de knoflook, de tijm, de rozemarijn en het citroenrasp erbij en bak het nog eens goed door.
11. Pak terwijl dat bakt een kommetje en doe de melk en de eieren erin, wat zout en wat peper. Klop dit goed door.
12. Neem een ovenschotel en vet het met wat bakolie in.
13. Giet eerst het paddenstoelen-mengsel in de schotel en giet vervolgens de melk met eieren eroverheen.
14. Als laatste hak je de pecannoten klein en verdeel je ze op de bovenkant.
15. Laat dit 30 min in de oven garen. Prik er dan in met een satéprikker. Als de prikker er droog uitkomt is je paddenstoelen pecan schotelEet smakelijk! 🙂