Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, W12
Paksoi en peultjes met rijst, ei en pindasaus recept
Ingrediënten paksoi en peultjes
Voor 2 personen
Paksoi en peultjes met rijst
* Rijst naar behoefte
* 1 paksoi
* 150 gr peultjes
* 2 eieren
* Zout en peper
Ingrediënten pindasaus
* 3 el pindakaas
* 250 ml water
* 1 tl olie
* 1 el ketjap
* 1 kleine ui
* 1 teentje knoflook
* 1 el bruine suiker
* Zout, vers gemalen peper en chilipeper
Bereiding van paksoi en peultjes, rijst en ei
1. Als eerste kook je de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Kook de eieren in ca. 6 minuten gaar, zo dat het eigeel nog een beetje zacht is.
3. Was daarna de paksoi en peultjes, waarna jee de paksoi in repen snijdt. Haal de topjes van de peultjes en haal eventuele ‘draadjes’ weg (geen idee hoe dat officieel heet :-))
4. Breng wat water aan de kook en voeg de paksoi toe. Doe na 4 minuten de peultjes er nog 3 minuten bij.
5. Giet daar ergens tussen de eieren af en laat ze ‘schrikken’ in koud water.
Ga intussen verder met het maken van de saus.
Bereiding van de pindasaus
1. Snipper het uitje en de knoflook erg fijn.
2. Bak nu eerst het uitje mooi licht bruin. Voeg dan de knoflook toe en bak deze heel even mee.
3. Voeg de pindakaas toe en laat deze op een laag vuur, terwijl je roert, smelten.
4. (Denk ook aan je paksoi. Vang het vocht op als je het afgiet. Gebruik dit voor de pindasaus)
5. Wanneer de pindakaas gesmolten is, voeg je de suiker en ketjap toe. Roer daarna beetje voor beetje het groentevocht/ water erdoor.
6. Zet het vuur weer iets hoger en blijf het geheel langzaam doorroeren tot het goed gemengd is en een mooie saus is.
7. Kijk hoe dik je de saus wilt hebben en voeg desgewenst meer water toe.
8. Breng de saus met chilipeper, peper en zout op smaak.
Eet smakelijk! 🙂