Granen, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Vleesvervangers, w26
Paksoi speckjes met mungbonen en quinoa
Ingrediënten paksoi speckjes met mungbonen
voor 2 personen
Zet de mungbonen ’s morgens (minstens 8 uur, liever langer) in ruim water in de week.
* 1 kop mungbonen
* 1 kop quinoa
* Stronk paksoi
* Halve paprika
* 1 ui
* 1 teen knoflook
* Stukje verse gemberwortel (ca. ½ duim)
* Half bakje speckjes
* (Sesam) Olie
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Komkommer
* Sla
Bereiding van de paksoi speckjes met mungbonen
1. Als eerste spoel je de mungbonen goed af. Daarna kook je zowel de mungbonen als quinoa volgens de gebruiksaanwijzing van het pak. (ieder in een eigen pan.)
2. Pak dan de paksoi bij de bladeren en verwijder de onderkant. Was de paksoi en snijd de stelen en bladeren daarna in repen.
3. Vervolgens was je de paprika, waarna je de zaadlijsten verwijderd en snijd de paprika dan in reepjes.
4. Schil en was daarna de ui en snijd die in plakjes.
5. Tik dan met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
6. Schil dan de gemberwortel en verwijder een eventueel verdroogde bovenkant. Rasp de gember daarna of snijd het heel fijn.
7. Was dan de sla en de komkommer. De komkommer kun je (eventueel schillen en) in plakjes snijden. Die kun je vast op de borden schikken.
8. Verwarm de olie en bak daarin, af en toe roeren, de paprika en ui tot deze glazig wordt en voeg de speckjes toe die je al roerend wat een beetje bruin bakt.
9. Als de ui en speckjes rondom wat bruin worden, zet je de warmtebron wat hoger en bak je eerst heel even de gember mee en vlug daarna de paksoi en knoflook.
10. Roerbak even en schep de mungbonen en quinoa erdoor. Goed roeren zodat alles goed door elkaar komt en de smaken goed mengen.
11. Breng het geheel daarna op smaak met peper en zout. Een snufje chili erbij is ook lekker.
Eet smakelijk 🙂