Aardappelgerechten, BBQ, Brood bakken, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Veganistisch
Paprika gevuld met aardappel pastinaak puree en aardappel pompoen brood
Ingrediënten paprika gevuld met aardappel pastinaak puree en aardappel pompoen brood
Voor 2 personen
Paprika gevuld met aardappel pastinaak puree
Ik had extra aardappels gekookt bij de gevulde pompoen ❯ Als je die niet hebt:
Ca. 200 gr aardappelen
1 dikke pastinaak
Punt paprika’s
Bak olie
Extra vierge (archide of noten) olie
Vers gemalen peper
Zout
Vegetarisch gehakt
Ik had van Lidl
Ui
Mespunt gerookte paprika poeder
Snuf paprikapoeder
Dikke snuf nootmuskaat
2 stelen lenteui
Aardappel pompoen brood
200 gr gekookte aardappel
200 gr gekookte pompoen, bewaar wat van ❯
200 gr bloem
3 tl bakpoeder
Kleine tl venkelzaad
Snuf gedroogde rozemarijn
Bereiding van de gevulde paprika
Dit lijkt misschien een ingewikkeld recept, maar het is echt easypeasy en erg lekker! Vind je de broodjes maken net teveel werk, maak dan gewoon wat extra aardappel pastinaak puree of volkoren couscous.
1. Als eerste bostel/ of schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke kleine stukken.
2. Daarna borstel je de pastinaak, snijd die in even grote stukken als de aardappel en stoom of kook ze samen gaar. Als je ze kookt, doe dat dan in weinig water. Het dikke stuk pastinaak snijd je wat smaller, de rest van de wortel laat je aan 1 stuk en leg je bovenop de rest. Omdat het dunner is, is het eerder gaar.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Was de paprika’s en haal voorzichtig de zaadlijsten eruit. Bij een ‘gewone’ paprika snijd je de bovenkant eraf, bij de punt-paprika maak je een snee in de lengte en bij het groen snijd je een beetje naar links en rechts, zodat je het kunt openvouwen.
5. Smeer de paprika licht in met bakolie en laat ze onderin de oven gaar en een beetje zwart geblakerd worden.
Maak dan het deeg voor de pompoenbroodjes
6. Rasp de gekookte aardappel op de fijnste stand van de schaaf. Hoe fijner hoe fijner de structuur van de broodjes.
7. Prak de pompoen fijn en doe die bij de aardappel en meng het even.
8. Doe het venkelzaad en de rozemarijn erbij.
9. Zeef de bloem boven het pompoen mengsel en roer het samen met wat zout en het bakpoeder door elkaar tot een mooi deeg. Ik doe het met de hand, maar in een machine zal het ook prima gaan. Eerst lijkt het droog, maar al snel heb je een mooie samenhangende bol door het vocht uit de pompoen. (Lukt dat niet, voeg dan eventueel een héél klein beetje water toe.)
10. Maak hiervan 4 bolletjes.
Aardappelen, paprika’s en oven
11. Giet de aardappelen af en de punt paprika’s zijn nu waarschijnlijk ook klaar, haal die uit de oven.
12. Verlaag de temperatuur naar 180 graden en zet de bolletjes, ongeveer een kwartier, laag in de oven.
In de tussentijd
13. Verwijder het vel van de pastinaak (en aardappel als je die niet geschild hebt). Maak een puree van de aardappelen, pastinaak en een scheutje extra vierge olie en kruid het naar smaak met peper en zout.
14. Verder met het vegetarisch gehakt: schil, was en snijd je de ui in plakjes.
15. Laat een koekenpan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de ui glazig. Intussen kruid je het vega gehakt. Bak dat pas mee als de ui glazig en zacht is.
16. Vul de punt-paprika’s voorzichtig met de aardappel pastinaak puree.
17. Check of je pompoen broodjes gaar zijn. Ze moeten hol klinken als je er op klopt. Zijn ze gaar, dan haal je ze eruit. Anders zet je de paprika’s nog even bij de broodjes in de oven om weer warm te worden.
18. Was en snijd intussen de lenteui in ringetjes.
Samen
19. Leg de paprika’s gevuld en al op je bord met de pompoen bolletjes. Leg het gekruide vega gehakt op de paprika’s en strooi er wat lenteui over.
Eet smakelijk!