Bijgerecht, Hoofdgerechten vegetarisch, Noten, Ovengerechten, Peulvruchten, Rijst, Veganistisch, w20
Paprika met gevulde rijst
Ingrediënten paprika met gevulde rijst
Voor 2 personen
* Meergranen rijst met linzen
* Kleine of halve stuik Chinese kool
* 2 paprika’s
* 1 teentje knoflook
* Snufje kerriepoeder
* Versgemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* 4 gedroogde, ongezwavelde pruimen
* Paar drupjes citroen of meer
* 2 handjes gemengde noten
* Venkelkruid
* Look van ui (of bieslook/ lenteui
* Scheutje (lijnzaad) olie extra vierge
* Bakolie (olijf)
Voorbereiding van paprika met gevulde rijst
1. Als eerste zet je de rijst op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Dan verwarm je de oven voor op 200°C.
3. En daarna verwijder je eventueel de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd hem in de lengte doormidden en verwijder het onderste, harde gedeelte. Was de kool en snijd hem in repen.
4. Was de paprika, snijd de bovenkant eraf en verwijder dan de zaadlijsten.
5. Daarna snijd je het vlees van de pruimpitten af.
Bereiding van de paprika met gevulde rijst
6. Zet de paprika’s op een ovenbestendig bord of schaal. Vet dan de paprika in en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven.
7. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en roerbak de paprika.
8. Intussen tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn. Doe dit bij de paprika.
9. Na een minuut roerbak je daarna de Chinese kool mee.
10. Na een minuut of 2 zet je de warmtebron uit.
11. Vervolgens roer je de kerriepoeder, peper, zout, pruimen, wat (lijnzaad) olie en een paar drupjes citroen toe. Proef even en voeg eventueel smaak toe.
12. Breek dan de noten wat kleiner (in de vijzel) en roer die er ook door.
13. Was de venkelkruid, sla het droog en pluk het in stukjes of snij het grof. Roer het door het rijst mengsel.
Vullen van de paprika met gevulde rijst
14. Vul vervolgens tenslotte de paprika met een deel het mengsel, ff aanstampen en nog wat erin.
15. Je kunt het geheel weer in de oven zetten, maar je kunt het ook nu al eten. De paprika is dan nog wat rauw, maar ik vind dat wel lekker.
Eet smakelijk 🙂