Hoofdgerechten vegetarisch, Paddenstoelen, Pasta, Sauzen en dressings
Pasta champignon tomaten saus
Ingrediënten pasta champignon tomaten saus
Voor 2 personen
Pasta
Grote bak champignons
1 grote ui
2 el olijfolie
1/2 Maggi jus tablet
4 el tomatenketchup
1/2 el mosterd
200 ml melk
Zout, peper
Je herkent het vast wel: de dagen tussen de feestdagen wil je wel koken, maar niet al te uitgebreid en vooral lekker snel 😉
Dit recept is een prima voorbeeld van een makkelijk, snel gerecht dat verrukkelijk smaakt.
Prima aan te vullen met overgebleven vegetarisch gehakt of andere vleesvervangers. En heb je nog zin? Maak er dan een lekkere salade of wat rauwkost bij.
Overigens gemakkelijk van te voren te bereiden, zodat je ’s avonds voor je naar het Oud & Nieuw feest gaat een lekkere bodem hebt 😉
Bereiding van de pasta champignon tomaten saus
Een lekker snelle, gezonde maaltijd tussen de feestdagen in.
1. Als eerste zet je de pasta op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Verwijder eventueel vuil van de champignons met een vochtige doek en snijd de champignons in plakjes.
3. Dan schil, was en snipper je de ui fijn.
4. Laat een koekenpan heet worden, verlaag de temperatuur, voeg de olie toe en bak de uitjes en paddenstoelen tegelijk mooi bruin.
5. Verkruimel dan het jus tablet erboven en voeg ook de tomatenketchup en de mosterd toe aan de paddenstoelen en roer het rustig door.
6. Roer daarna de melk erdoor en laat het warm worden, maar niet koken.
7. Was de peterselie, klop het droog en hak het grof. Houd een beetje apart voor de garnering en roer de rest door de saus.
8. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Klaar is je snelle pasta champignon tomaten saus, eet smakelijk!
Bedankt Didi voor je bijdrage!
Didi is sinds 1998 vegetariër en is dol op romige, volle gerechten. De maaltijdsoep van koolrabi is bv. ook zijn bijdrage ❯