Marije, Pasta, Peulvruchten, Veganistisch
Pasta Pesto
Ingrediënten Pasta Pesto
Voor 2 porties:
240 gr witte bonen
1 stronk broccoli
+/-100 gr penne
100 gr groene erwten (bij gedroogde erwten; eerst wassen en daarna zo’n 12 uur weken, zie gebruiksaanwijzing pak)
2 handjes verse basilicum
2 teentjes knoflook
Peper, zout, currypoeder
Bereiding
Nodig: staafmixer/ blender, 2 kookpannen, stoom mandje, vergiet.
1. Doe in een voor de staafmixer geschikte kom; de witte bonen, basilicum, knoflook, peper en zout en pureer tot een gladde pesto. (in een blender kan ook).
2. Breng een pan met water aan de kook en snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes, doe de broccoli in het stoommandje en stoom in 5-6 min beetgaar.
3. Kook ondertussen in een andere pan met ruim water en een beetje zout de penne volgens voorschrift. Giet de penne vervolgens af.
4. Meng de groene erwten met de penne en serveer met de broccoli en pesto. Breng de pasta pesto eventueel nog op smaak met peper, zout en wat currypoeder.
Eet Smakelijk!
Tips:
- Verdun de pesto eventueel met een scheutje water en warm op in een steelpannetje, zo krijg je een
lekkere groentesaus. Ook lekker over aardappeltjes.
Bedankt Marije voor het delen van dit recept!
Marije van der Heijden is veganist sinds 2014 en ze laat met dit heerlijke gerecht zien dat veganistisch eten heel lekker en vooral ook heel gemakkelijk kan zijn.