Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Pasta, Roos, Vleesvervangers
Pasta peultjes en vegetarische Bratwurst
Ingrediënten voor Pasta peultjes
2 personen
4 Vegetarische Bratwurst
klontje margarine
500 g passata (gezeefde tomaten)
5 tomaten
4 stengels lente ui
2 knoflooktenen
Snufje oregano
Snufje komijn
400 g volkoren pasta
Bereiding Pasta peultjes en vegetarische Bratwurst
1. Zet vast een pan op met water en wat zout voor de pasta en een kleiner pannetje voor de peultjes. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Daarna snijd je de tomaten in blokjes, de knoflook fijn en de Bratwurst in stukjes.
2. Smelt een beetje margarine in een grote bakpan en bak de Bratwurst stukjes een paar minuten tot ze mooi kleuren. Voeg de passata toe en laat het 2 min pruttelen. Voeg dan de stukjes tomaat, knoflook, oregano en komijn toe. Zet het vuur laag en laat verder pruttelen, de saus moet een beetje indampen.
3. Houd ondertussen het water van de pasta in de gaten. Kook de pasta beetgaar (zie de verpakking voor hoelang).
4. Wanneer de pasta bijna klaar is blancheer je de peultjes. De peultjes moeten 3 minuten geblancheerd worden. Doe dit pas doen als de pasta bijna klaar is, dan klopt je timing beter en is alles tegelijk klaar. Giet de peultjes af en spoel ze snel onder koud water, daardoor blijven ze knapperig en mooi groen. Doe de peultjes in een bakje en giet nu de pasta af. Serveer de pasta met de saus en de peultjes.
Ik at er nog wat courgettesalade bij, lekker veel groentes en door de pasta een prima bodem voor een avondje in de sportschool!
Eet smakelijk! 🙂
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.