Hoofdgerechten vegetarisch, Pasta
Conchiglie pasta met prei en erwten uit de oven
Ingrediënten pasta voor 2
250g conchiglie pasta (de echt grote schelpen)
Olijfolie en boter
2 preien
Een grote handvol bevroren erwten
2 teentjes knoflook
10 cl groentebouillon + 10 cl witte wijn (bij voorkeur droog)
Een bakje quorn blokjes
15 cl melk
150g mascarpone
50 g vegetarische Parmezaanse kaas bv. Montello
Peper en zout
Bereiding conchiglie pasta met prei en erwten
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij de prei in de lengte doormidden. Was het zand uit de prei. Snij de prei grof in ringen.
3. Schil de knoflook en spoel even af. Hak de knoflook grof.
4. Vet een ovenschaal in met een deel van de boter.
5. Rasp de Parmezaanse kaas.
6. Smelt zachtjes de rest van de boter in een pan. Voeg de prei toe en smoor het zacht in ongeveer 10 minuten. Voeg aan het eind de knoflook toe en bak nog een minuut.
Voeg de groentebouillon en de witte wijn toe en laat het zachtjes koken tot bijna alle vloeistof is verdampt in ongeveer 10 minuten maximaal.
7. In de tussentijd kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met ongeveer een minuut.
Giet de pasta af in een vergiet, spoel af onder koud water, weer in de pan en besprenkel met de olijfolie zodat ze niet aan elkaar plakken.
8. In de tussentijd verwarm je wat olijfolie in een koekenpan. Bak de blokjes quorn. Breng het op smaak met peper, zout (en eventueel wat tijm en paprikapoeder).
9. Voeg de bevroren erwten na het inkoken aan de prei toe en roer het een kleine minuut door de rest.
10. Voeg de groenten, quorn, melk en mascarpone toe aan de pasta en meng het. Proef of er nog tijm, zout of peper aan toegevoegd moet.
11. Je kunt het gerecht nu al prima eten als je weinig tijd hebt. Je kunt nog een stapje verder gaan door het mengsel in de ovenschaal te doen en er de parmezaan over te strooien. Zet het in de oven tot ze krokant en wat bruin op de topjes is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Bedankt The Tasty Travell voor je bijdrage!
Dit recept kreeg ik naar aanleiding van de #schnitzelgate discussie ❯ van @Margot_VDS travel-food blogger The Tasty Travell
@MMENR_nl https://t.co/NhBTQA1xrZ via @TheTastyTravell
— Margot (@Margot_VDS) 5 januari 2017
Tips
- Lekker met een verse salade.
- Kook een extra portie. Lekker als lunch de volgende dag. Of vries het in. Voor je naar je werk gaat, haal je het uit de vriezer. Thuisgekomen hoeft het alleen nog in de oven.
- Mascarpone wordt traditioneel gestremd met wijnsteenzuur. Toch even opletten als je vegetarisch stremsel prefereert.