Paddenstoelen, Pizza, Tapas, Veganistisch, w50, Weekmenu
Pizza met aubergine recept
De foto ziet er niet uit 😄 maar het is erg lekker! Ik had geen tijd om te koken, maar had nog een aubergine en nog een pizza in de diepvriezer die we beiden niet te eten vonden 😇 Daar is dit recept uit ontstaan. Errug lekker! Door een pizza te kiezen zonder kaas is het een vegan gerecht. De aubergine is ook heerlijk op brood of toastjes voor een feestje.
Ingrediënten voor de pizza met aubergine
Voor 2 personen
Pizza met aubergine
* 2 pizza’s margherita
* 1 grote aubergine of 2 kleintjes
* Half bakje champignons
Verder
* Paar takjes peterselie
* 2 el pijnboompitten
* 1 á 2 teentjes knoflook
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
Voorbereiding van de pizza met aubergine
1. Eerst laat je de oven voorverwarmen.
2. Dan verwijder je eventueel vuil van de champignons met een vochtige doek en vet je de champignons daarna licht in met (argan) olie.
3. Vervolgens prik je met een saté prikker een aantal keer dwars door de aubergines.
4. Daarna leg je het 20 minuten in de oven op 220 graden.
Nu heb je tijd om The Pure Vegan Box te bestellen!
5. Haal de champignons uit de oven, draai de aubergine om en laat die zo nog eens 20 minuten garen tot het vlees zacht is.
Bereiding van de snelle hap pizza
6. Intussen was je de peterselie, sla het droog en hak het vervolgens grof.
7. Tik daarna met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook dan grof.
8. Snijd ook de champignons kleiner.
9. Laat een pan heet worden en rooster hierin de pijnboompitten.
10. Als de aubergine zacht is, verwijder je de schil en snijd het in stukken.
11. Vervolgens doe je alles in een kom en maal het met de staafmixer.
12. Smeer dit ten slotte uit over de pizza, nog even in de oven en eten maar.
Eet smakelijk 🙂