Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, w37
Poffert met mango, rood fruit en vanillesaus
Ingrediënten poffert
voor 4 personen
Poffert
500 gr. bloem
1 zakje gGist
250 ml melk
2 eieren
100 gr. suiker (mag ook minder)
100 gr. roomboter
Fruit
4 halve mango’s (vers of blik)
100 ml á 200 ml water
200 gr. blauwe bessen
200 gr. frambozen of ander fruit
Suiker naar smaak
Vanillesaus
500ml melk
1 el custard
1 vanillestokje
Vanille suiker of suiker
Bereiding van de poffert met mango, rood fruit en vanillesaus
1. Doe alle ingrediënten voor de poffert in een vuurvaste schaal. Kneed het geheel met de mixer (kneedhaak) goed door tot het een mooie massa is. Laat het deeg ca. 45 minuten rijzen.
2. Gaar het deeg in de oven ca. 40 minuten bij 180 graden.
3. Doe in de tussentijd het fruit in een pan en voeg de suiker en het vocht van het blik + ca. 100 ml water toe. Laat dit gedurende 15 minuten zachtjes inkoken, tot het iets stroperig word.
4. Doe de melk, min ca. 50 ml, in een andere steelpan. Giet de 50 ml in een kopje. Voeg hier wat suiker en de custard aan toe. Roer het mengsel met een lepel glad.
5. Breng de overige melk aan de kook.
6. Pak een garde en voeg wat van de hete melk toe aan het custard-mengsel toe en roer dat beetje voor beetje door de hete melk.
7. Blijf de saus al roerend, langzaam doorkoken tot het een mooie saus is.
Eet smakelijk 🙂