Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Winter recepten
Polenta recept uit de oven met sperziebonen
Je bent een avonturier als je hier komt via de Week zonder vlees! Vegetarisch eten is misschien helemaal nieuw voor je en soms zul je dingen eten die je nooit eerder at. Vandaag meer over ‘hoe eten lekker kan zijn zonder jus’. Voor deze gerechten hoef je geen keukenprins(es) te zijn en de kooktijd is meestal tussen een half uur en 3 kwartier.
Als je vlees eet heb je bijna altijd jus. Vegetariërs maken jus van vegetarische jusblokjes of poeder of maken een sausje. Als ik stamppot eet, maak ik jus van een blokje. Verder maak ik vaak stoofpotjes waarvan ik het stoofvocht als jus gebruik. Door aardappels daarin mee te verwerken heb je geen jus meer nodig en het scheelt weer een pan 😉 Ook bij de meeste ovengerechten is jus niet nodig.
Ingrediënten polenta recept uit de oven met sperziebonen
Voor 2 personen
Polenta recept uit de oven
* Overgebleven polenta van dit recept of maak het met de helft van de ingrediënten
* Stukje kaas
Sperziebonen
* 450 gr (diepvries) sperziebonen
* 2 el boter
* 1 el tomatenketchup
* 1 el curry ketchup
* Vers gemalen peper
* (Himalaya) zout
* 6 cherrytomaten of 1 grote
* Vers geraspte nootmuskaat
Bereiding polenta recept uit de oven
1. Eerst maak je eventueel nog de polenta anders begin je met het voorverwarmen van de oven en het invetten van een ovenschaal. Stort in de laatste de polenta. Druk de polenta stevig in elkaar met een lepel die je steeds even in water doopt elkaar en maak de bovenkant glad.
2. Vervolgens rasp je de kaas erover en zet het een kwartier in de oven.
Bereiding van de sperziebonen
3. Daarna zet je een mok water op en kook de sperziebonen 3 minuten. Doe daarna de boter bij de sperziebonen en voeg er de tomatenketchup bij, evenals de curry ketchup en peper. Laat dat gaar worden.
4. Intussen was je de tomaten en snijd ze in kwarten.
5. Als de sperziebonen naar jouw smaak gaar zijn, voeg je de nootmuskaat, zout en tomaten toe en laat de laatste nog wat zacht worden.
Eet smakelijk 🙂