Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers
Preistamppot met worst in Biersaus
Ingrediënten preistamppot
voor 4 personen
Worst in biersaus:
2 doosjes Bratwurst van de Vegetarische Slager
1 el olie om in te bakken
200 gr kleine verse zilveruitjes, schoongemaakt (of 2 grote uien in blokjes)
4 bospenen, in stukjes gesneden
2 el olie om in te bakken
1 klein blikje tomatenpuree
2 el tomatenketchup
1 laurierblaadje
1 flesje donker bier (Westmalle Dubbel)
1 el Japanse sojasaus
1 el grove mosterd
1 el gefruite uitjes
Preistamppot:
3 preien
2 el olijfolie
½ el kerrie
Pakje sojaroom
800 gr schone aardappels
Bereiding van preistamppot met worst
Snijd 3 preien in halve ringen, was de ringen en laat ze uitlekken op een zeef. Bak vervolgens de prei in 2 el olijfolie tot ze zacht zijn (niet bruin bakken!). Bak op het laatst een ½ el kerrie mee en blus af met een pakje sojaroom. Maak een puree van 800 gr schone aardappels en meng met de romige preimassa. Voeg er lekker wat peper en zout aan toe en proef of de preistamppot naar wens is.
Voor de worst in biersaus de uien en wortel op half hoog vuur zachtjes bakken in de olie tot ze zoet en zacht zijn (10 min). De tomatenpuree vervolgens heel even meebakken om te ontzuren en dan de rest van de ingrediënten. Dit nog zeker nog 20 min zachtjes laten sudderen. Proef de saus en kijk of je er nog peper, zout en/of wat azijn en/of suiker aan toe wil voegen, dit omdat elk bier anders is en je zo een beetje kan bij sturen. Bratwurst volgens de verpakking rondom mooi bruin bakken en serveren in de saus.
Eet smakelijk! 🙂