Eiergerechten, Hartige taart, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten, w37
Quiche met doperwtjes en feta van Mart
Ingrediënten quiche met doperwtjes en feta van Mart
voor 4 personen
* 4 tot 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
* Pak diepvries doperwtjes (hoeveelheid naar smaak)
* Een pakje feta
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* Flinke handvol walnoten
* 4 eieren
* Kuipje crème fraîche
* Gerookte paprikapoeder
* Peper en zout
* Olie om in te bakken
Bereiding van de quiche met doperwtjes en feta
1. Als eerste haal je het bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
2. Daarna verwarm je de oven voor op 200 graden.
3. Wanneer het bladerdeeg ontdooit is, bekleed je een quiche-vorm of taartvorm met het deeg.
4. Klop de eieren met de crème fraîche en doe er naar smaak gerookte paprikapoeder, peper en zout door.
5. Kook water voor de doperwten en kook de erwtjes in een paar minuten beetgaar. (Ze gaan nog in de pan en oven)
6. Ondertussen schil, was en snipper je de ui. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en pers uit boven een pan.
7. Laat een pan heet worden en rooster zonder olie de walnoten (breek evt. in stukjes). Leg ze even apart in een kom.
8. Maak de pan even schoon met papier en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en fruit de ui even samen met de erwtjes en knoflook.
9. Verkruimel de feta in de kom van de walnoten.
10. Meng alles door elkaar als het erwtjesmengsel, giet in de taartvorm en giet vervolgens het ei/crème fraîche mengsel erover.
11. Strooi eventueel wat geraspte kaas over de bovenkant van de quiche.
12. Bak in de oven 35 tot 40 minuten gaar.
13. Maak ondertussen een salade van veldsla met appel en balsamico azijn.
Bedankt Mart voor je bijdrage!
Mart is flexitariër. Hij is praktijkverpleegkundige en maakte dit recept voor zijn gezin. Bedankt voor het delen Mart!