Bijgerecht, Hapje, Hartige taart, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Ovengerechten, Roos, Voedselverspilling
Quiche tegen voedselverspilling
Ingrediënten voor 1 quiche
Lekker restjes ruimen
Bladerdeeg
Restjes groenten; plunder je koelkast, diepvriezer en de voorraadkast en je komt vast al een heel end!
Een zuivelproduct: wat melk, room of creme fraiche
Vegetarisch gestremde kaas
2 Demeter eieren of meer
Bereiding quiche restjes ruimen
1. Laat wat plakjes bladerdeeg ontdooien waar je je quiche-vorm volledig mee kunt bekleden. Wanneer ze wat ontdooid zijn prik je ze in met een vork, zo kan het deeg niet gaan rijzen. Bekleed de randen ook goed met bladerdeeg, anders loopt de vulling erlangs.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3. Was en snijd de groentes in stukjes en de overgebleven restjes.
4. Meng het met wat kaas, zuivel en 2/3 eieren. Door de eieren gaat de quiche stollen, dus wees hier niet te zuinig mee.
5. Giet dit mengsel op het bladerdeeg en zorg dat het niet hoger dan de bladerdeeg-rand komt. Schuif de quiche ongeveer 40 minuten in de oven. Dit hangt een beetje af van je vulling, maar je kunt checken of het gaar is door met een satéprikker in de quiche te prikken. Als je de prikker eruit haalt, moet het stokje droog zijn.
Eet smakelijk! 🙂
Tip:
- Serveer het als hoofdgerecht met wat salade of snijd het in kleine borrelpuntjes.
- Fijn recept waardoor je thuis gekomen uit je werk, nog dingen kunt doen in de tijd dat het gerecht in de oven staat.
- In de quiche kun je praktisch alles verwerken wat je maar lekker vind, als je maar de basis van bladerdeeg, ei, zuivel en een vulling aanhoud. Dit recept heeft geen vaste hoeveelheden, het mooie is namelijk dat dat niet veel uitmaakt, het enige verschil zal de baktijd zijn.
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.