Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, w17
Quiche uit de pan recept
Het maggikruid (lavas) groeit weer en ik vind het heerlijk. Volgens mij niet gebruiken als je zwanger bent. Het smaakt naar Maggisaus, maar ook weer niet. Manlief lust echt geen maggisaus, maar maggikruid vind hij lekker 🤷♀️ Je kunt het ook gebruiken als zoutvervanger. Als je een plekje hebt in je tuin zou ik het zeker aanschaffen. Plekje? De plant kan 2 meter hoog worden.
Ingrediënten quiche uit de pan recept
Voor 2 personen
* Prei
* 4 wortelen
* Dikke ui
* 3 bleekselderij stengels
* Knoflook
* Maggikruid naar smaak (vervangt zout)
* 4 handen havermout
* Scheut melk
* 3 eieren
* 1/2 tl korianderzaad
* 1 tl korianderpoeder
* 1/2 tl kurkuma
* 2 el tomaten ketchup
* Vers gemalen zwarte peper
* Eventueel zout
Voorbereiding van het quiche uit de pan recept
1. Als eerste snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in heel fijne ringen. Laat ze eventueel nog wat uitlekken.
2. Snijd dan de bleekselderij stengels van de stronk en was ze. Haal daarna een stukje van de harde onderkant. Het frisse, groene blad is lekker en kun je ook meekoken. Maar er kunnen soms harde draden in de nerven van de (buitenste) stelen zitten. Zet je mes een beetje schuin op de onderkant en trek dan in de richting van de harde nerven (haren). Zo trek je er een paar tegelijk met het mesje uit. Haal daarna een stukje van de bovenkant. Snijd ze in heel dunne plakjes.
3. Was en schil de wortelen en snijd de wortelen dan in heel dunne plakjes.
4. Schil, was en snijd daarna de ui in plakjes.
5. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil de knoflook.
6. Spoel het maggikruid goed af. Hak het daarna heel fijn.
Bereiding van de quiche uit de pan recept
7. Laat een koeken-of hapjespan warm worden en laat de helft van de boter met wat olie heet worden. Roerbak daarin even de prei en de wortel.
8. Vervolgens zet je de warmtebron iets lager en roerbak dan de ui even mee, daarna de bleekselderij. Als laatste de knoflook even op een onbedekt stukje bakken, waarna je het door het geheel roert.
9. Terwijl je af en toe in de groente roert, maal je de havermout fijner in een hoge smalle kom. Ik doe dat gewoon met de staafmixer. Doe er dan een scheut melk bij en de eieren evenals de kruiden.
10. Als de groente wat geslonken is, doe je de groente bij het geklopte ei. Roer het goed door elkaar.
11. Maak de pan eventueel schoon en verhit nog wat olie in de pan. Zet de warmtebron bijna laag en verdeel het groente-ei mengsel in de pan. Leg er een deksel half op zodat stoom kan ontsnappen.
12. Snijd dan de quiche uit de pan in kwarten en strooi er verse kruiden over.
Eet smakelijk 🙂
Tip
- Allerlei groenten zijn hier lekker in, varieer en maak het naar je eigen smaak.
- Bewaar een eventueel restje in de koelkast voor de lunch morgen.