Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, Rijst, Veganistisch, w16, Weekmenu
Rijst met paranoten, wortel en 5 granen
Ingrediënten rijst met paranoten
voor 2 personen
Ca. 100 gr biologische rijst 5 granen
1 laurierblaadje
Kokosolie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 wortel
175 gr paranoten
1 el tomatenketchup
1 el ketjap
1 dikke el dragon
Courgette
Knoflook look
(Lijnzaad)olie
Peper
Bereiding van de rijst met paranoten
1. Zet de rijst op volgens de gebruiksaanwijzing met het laurierblad.
2. Schil en was de uien, knoflook, wortel en snijd ze in kleine stukjes.
3. Maak daarna de paranoten klein, zo fijn als je zelf lekker vindt. Ik hak het grootste gedeelte heel fijn en een klein gedeelte hou ik grof. (snijden ipv met een staafmixer, de laatste werkt niet goed omdat het vette noten zijn.
4. Bak de wortel en ui op een zacht vuur. Bak de knoflook even mee met het ui mengsel.
5. Voeg op een handje na de noten toe, roer het erdoor met de tomatenketchup, ketjap en dragon.
6. Voeg vervolgens de rijst toe, meng alles goed door elkaar en proef of de smaak goed is. Voeg eventueel nog wat dragon toe.
7. Schil en was de courgette. Snijd er met de dunschiller reepjes van in een schaal. Besprenkel met lijnzaadolie, peper, restant nootjes en look over.
Eet smakelijk 🙂
Tips:
- Vervang de dragon door oregano.
- Vervang rijst door rode linzen.
- Elke salade is er natuurlijk lekker bij.
- Knoflook look kun je vervangen door bieslook, peterselie…
- Heb je over? Maal het en maak er burgers van ❯