Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Rijst, w48
Gefrituurde rijstballetjes met koriander-saus peulen en wortel
Ingrediënten rijstballetjes met koriander-saus peulen en wortel
Voor 2 personen
3 kopjes rijst
250 gr peultjes
3 wortelen
Frituurolie
3 el mosterd
1 el mayonaise
Ca. 200 ml water
1 el roomboter
4 el bloem
1 ei
1 el honing
1 el korianderpoeder
1 el gedroogde dragon
1 el kurkuma poeder
Sap van een halve citroen
Zout, peper
Bereiding van de rijstballetjes met koriander-saus peulen en wortel
1. Kook de rijst (van te voren) gaar en laat hem afkoelen.
2. Neem een kom en doe hier de rijst en 1 el olie in, roer goed door.
3. Voeg nu 1 á 2 el bloem, het ei en zout en peper toe.
4. Roer alles goed door en maak er balletjes van. Als het niet goed plakt voeg je nog iets meer bloem toe.
5. Ontdoe de peultjes van de punten, neem hierbij de draadjes mee.
6. Doe de frituurolie in een pan/ koekenpan en laat het heet worden.
6. Schil intussen de wortelen en snijd ze in plakjes.
7. Kook de peulen en worteltjes in wat zout water tot ze gaar zijn in ca. 5 minuten.
8. In de tussentijd frituur je de rijstballetjes rondom, tot ze bruin worden.
9. Maak terwijl de rijstballetjes bruin worden de saus.
10. Smelt daarvoor de boter en voeg vervolgens 1 el bloem toe. Met een garde klop je het glad.
11. Voeg nu het water toe en klop weer goed door.
12. Voeg daarna de mosterd, mayonaise, honing, citroensap en de kruiden toe.
13. Laat alles goed doorkoken op een lage temperatuur tot het een mooie saus is. Roer af en toe.
14. Breng de saus eventueel verder op smaak met zout en wat peper.