Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, Rijst, Veganistisch
Risibisi vegetarisch rijstsalade recept van Sander
Ingrediënten Risibisi vegetarisch rijstsalade van @CoachSander
Voor 2 personen
* 250 gr. zilvervliesrijst
* 150 gr. doperwten diepvries (of vers)
* 3 bosuitjes
* 2 teentjes knoflook
* 1 blik artisjokharten (400gr.)
* 5 minimaiskolfjes of een blikje fijne mais
* 1 citroen
* 40 gr. boter
* 4 eetlepels olie
* 1 eetlepel Italiaanse kruiden
Bereiding van het Risibisi vegetarisch rijstsalade recept
1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen doperwten de doperwten laten ontdooien.
2. Knoflook pellen. In koekenpan de boter smelten, de knoflook daarboven uitpersen met een knoflookpers en vervolgens ca. 2 minuten zachtjes fruiten. De gare doperwten toevoegen aan de gefruite knoflook en ca. 2 minuten zachtjes mee laten bakken.
3. Bosuitjes schoonmaken en in fijne ringetjes snijden. Artisjokharten in vieren snijden. Alle maiskolfjes, op twee na, in plakjes snijden. Citroen in lengte halveren; de helft van de citroen in parten snijden en de andere helft uitpersen.
4. In de serveerschaal olie, citroensap, Italiaanse kruiden en zout mengen. Wil je minder zout gebruiken dan kan het ook een idee zijn om knoflookpoeder en uienpoeder.
Rijst erdoor scheppen. Knoflook / doperwten mengsel en vervolgens de bosui, artisjokharten en mais er doorheen scheppen.
5. Garneren met citroenpartjes en in lengte gesneden maiskolfjes.
6. Lauwwarm of koud serveren en er van genieten… 🙂
Na het koken maak je je keuken natuurlijk diervriendelijk schoon met keukenreiniger van BIOnyx ❯
Bedankt Sander Vrugt van Keulen voor je bijdrage!
Dit recept mocht ik plaatsen van @CoachSander eigenaar van Huur CoachSander
Warm weer en geen zin om te koken? Probeer eens dit heerlijke & eenvoudige rijstsalade recept: https://t.co/jHiHYkctTe#risibisi #jammie040
— SanderVrugtvanKeulen (@CoachSander) 3 juni 2017
Geschiedenis van het gerecht
Risi e bisi (‘rijst en doperwten’ in Venetiaans dialect) is een traditioneel Italiaans gerecht. Het werd als het eerste gerecht geserveerd, elke 29ste april op de Venetiaanse feesten ter ere van Sint Mark, de patroonheilige van de stad.
De ingrediënten zijn niet alleen rijst, maar ook fijne doperwten, rijst, artisjokharten, maïskolfjes en citroen.