Bijgerecht, Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, Roos
Risotto rode bieten en feta
Ingrediënten voor risotto rode bieten en feta
2 personen
± 3 dl bietensap
2 voorgekookte bietjes)
200 g risottorijst
2 sjalotjes
1 teen knoflook
1/2 el groentenbouillonpoeder
150 g vegetarisch gestremde feta bv AH Biologisch Feta 50+
1 dl droge witte wijn geschikt voor vega’s
Water
Scheutje zonnebloemolie
Bereiding Risotto rode bieten
1. Snijd de voorgekookte bieten in kleine blokjes
2. Snipper de sjalotjes en hak het knoflookteentje fijn. Fruit in een beetje zonnebloemolie in een kookpannetje de knoflook en de sjalot aan. Voeg na ongeveer 3 minuutjes de risotto toe. Blijf goed roeren met een houten lepel, de risotto mag niet aankoeken. Na weer 3 minuutjes blus je het geheel met de witte wijn.
3. Wanneer de wijn is opgenomen voeg je het bietensap toe. Het geheim van een goede risotto zit in het vele roeren en er goed op blijven letten, het is belangrijk dat je weet wanneer de risotto geen vocht meer op kan nemen en gaar is. Blijf dus in de buurt en roer regelmatig. Als je merkt dat het bietensap opgenomen is maar de korrels nog hard zijn voeg je steeds wat water toe, net zolang tot de risotto beetgaar is. Breng het op smaak met wat bouillonpoeder.
4. Roer als laatste de bietenpulp of de blokjes gesneden biet erdoor en blijf even roeren tot het helemaal warm is. Strooi er wat feta-blokjes over en klaar is de risotto met rode biet. Serveer het direct.
Eet smakelijk! 🙂
Tip:
- Mocht je over hebben en dit willen opwarmen, doe dit dan in een pannetje met wat water in plaats van in de magnetron, zo wordt het veel lekkerder.
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.