Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, w51
Rode bieten met pruimenpuree, pastinaak puree en faux gras – Vegan
Een super-eenvoudig gerecht met een volle smaak die na een half uur op tafel staat! Van borden opmaken heb ik geen verstand zoals je ziet 😉 Rode bieten koop ik altijd eco en voorgekookt. Ik vind ze verrukkelijk, maar de kooklucht niet te harden 🙂
Ingrediënten rode bieten met pruimenpuree, pastinaak puree en faux gras
Voor 2 personen
Pastinaak puree
* 2 dikke pastinaken of 3 kleinere
* Boter waarmee je kunt bakken
* Dikke scheut lijnzaad olie
* 1 tl citroenrasp ❯
* Snufje vers geraspte nootmuskaat
* Himalaya zout
* Scheut plantaardige room
Rode bieten
* 1 pak voorgekookte rode bieten
* Flinke scheut balsamico- of wijnazijn 3 el ongeveer
* 1 tl citroenrasp ❯
Pruimenpuree
* 8 ongezwavelde gedroogde pruimen
* 1 appel
* Scheutje balsamico- of wijnazijn
* 1 tl vanillesuiker
Verder
* 2 handen walnoten of pecannoten
* Faux Gras van Gaia (Lidl)
Omdat de gedroogde pruimen eerst even moeten weken leg je ze in warm water.
Bereiding van de pastinaak puree
1. Eerst schil, was en snijd je de pastinaak in plakjes.
2. Dan doe je boter in een pan, waarin je de pastinaak op een lage temperatuur smoort.
Bereiding van de pruimenpuree
3. Eerst schil, was en snijd je de appel fijn. Doe dit met de azijn in een pannetje.
4. Daarna ontpit je de pruimen en doe dit vervolgens bij de appel evenals de vanillesuiker.
5. Laat dit met de deksel erop pruttelen tot één massa.
Bereiding van de rode bieten
6. Intussen laat je de bietjes uitlekken in een vergiet, pas op vlekken! (Bewaar het vocht voor het recept voor morgen.)
7. Dan snijd je de bietjes in de lengte in smalle plakken, die je vervolgens weer in plakjes snijd. Doe dit in een pan met de balsamico en ook de citroenrasp. Roer het goed door elkaar en laat de bietjes, met de deksel op de pan, warm worden.
Afronden
8. Als het goed is, is je pastinaak nu gaar. Maak er met de rest van de ingrediënten een puree van. Doe de deksel weer op de pan om het warm te houden.
9. Haal 2 bolletjes uit het blikje faux gras, die je op de borden legt.
10. Maal de pruimenpuree fijn met de staafmixer en leg dit, evenals de rode bieten, pastinaak puree en noten op de borden.
Klaar is dit feestelijke recept van rode bieten met pruimenpuree, eet smakelijk 🙂
Is er toch rode bietensap in je kleding gekomen?
Was het er snel uit met dit biologische wasmiddel!