Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, Ovengerechten, Salades, Veganistisch, w45
Rode bieten maaltijdsalade en krokante aardappelen uit de oven – Vegan
Aardappelen kook ik meestal voor twee dagen zodat ze de dag daarna voor een ander recept te gebruiken zijn.
Zijn aardappelen gezond? Ik ben geen voedingsdeskundige, maar alcohol is slechter zeg ik dan altijd maar 😉 Zolang je ze niet dagelijks (als patat) eet en de uitlopers en groene plekken goed wegsnijd zijn ze gezond. Aardappelen bevatten naast koolhydraten, vezels en eiwit ook vitamine B6 en C en verder foliumzuur en kalium. Ga je voor duurzaam? Aardappelen zijn duurzamer dan bijvoorbeeld rijst. Koop het liefst biologische aardappelen uit Nederland en koop ze los als je een hele zak niet opkrijgt.
Ingrediënten rode bieten maaltijdsalade en krokante aardappelen uit de oven
Voor 2 personen
Krokante aardappelen uit de oven
* Aardappelen naar behoefte (wij 4 grote)
* 1 dikke el maizena
* Peper en zout naar behoefte
* 1 tl paprikapoeder
* 2 el olie om te bakken
Rode bieten maaltijdsalade
* 1 el appelstroop
* Himalaya zout naar smaak
* Versgemalen zwarte peper
* Een appel
* 500 gr voorgekookte (eko) rode bieten + wat sap
* Minder dan een half blok Violife Greek white (vegan feta)
* 1 el verse koriander of peterselie of bieslook
Bereiding krokante aardappelen uit de oven
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 200˚C. (Als je geen gare aardappelen hebt, schil je dan de aardappelen, verwijder de pitten, snijd ze dan door de helft en ten slotte in plakjes. Kook/ stoom ze even voor tot ze bijna gaar zijn en laat ze afkoelen op een schone theedoek.)
2. Vet vervolgens een bakblik/ schaal licht in. Meng de overige ingrediënten in een kom. Roer de droog geworden aardappelen door het maizena mengsel. Klop ze af en leg ze apart. Roer wat olie door het mengel zodat het net vloeibaar is, roer de aardappelschijfjes er nog eens voorzichtig door. Verdeel dat over de ovenschaal en schuif het in de oven tot de aardappelen knapperig zijn. Soms doe ik nog even oven met grill aan.
Bereiding rode bieten maaltijdsalade
3. Een kwartier nadat je de aardappelen in de oven hebt gezet begin je met de rode bieten maaltijdsalade. Hiervoor klop je de appelstroop wat losser met een klein scheutje sap. Klein, omdat er straks nog sap bijkomt.
4. Voeg het zout toe, snijd de appel in blokjes en roer het door.
5. Snijd de bietjes in blokjes en voeg die toe.
6. Vervolgens snijd je de feta in iets kleinere blokjes.
7. En als laatste was je de verse kruiden en roer alles even door.
Eet smakelijk 🙂