Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Paddenstoelen, Veganistisch, Vleesvervangers, W12
Rode bieten op prei gehakt
Ingrediënten rode bieten op prei gehakt
Voor 2 personen
Groenten
* Ca. 4 aardappelen
* 1 dikke ui
* 1 appel
* Zakje 500 gr gekookte rode bieten
* 2 preien
* 250 gr paddestoelen (ik had een mix)
Verder
* Vers geraspte nootmuskaat
* Vegetarisch kruim gehakt van de Lidl
* 1 tl Miso
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Bak olie of boter
Bereiding van de rode bieten op prei gehakt
1. Eerst schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze daarna in gelijke kleine stukken en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
2. Terwijl dat opstaat snijd je de prei doormidden. Was het zand goed weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen.
3. Vervolgens veeg je eventueel vuil van de paddestoelen en snijd die grof.
4. Dan schil, was en snijd je de uien in plakjes.
5. Schil daarna de appel en verwijder het klokhuis. (Maak hier lekkere thee van 🙂)
6. De bieten laat je eerst even uitlekken. (Tip: gooi het sap van de rode bieten niet weg. Vries het in en gebruik het voor het recept ❯)
7. Giet vervolgens de aardappelen af.
8. Laat dan een koekenpan heet worden en verhit daarin wat olie. Zet de warmtebron lager en roerbak de prei.
9. In een andere pan met een dikke bodem verwarm je ook wat olie en fruit daarin de ui.
10. Haal de prei dan uit de pan en bak daarin de paddestoelen, voeg eventueel nog wat olie toe.
11. Snijd intussen de appel en rode bieten in stukjes en voeg dat, evenals de stukjes aardappel, bij de gefruite ui.
12. Roer de prei door de paddestoelen en voeg het kruim gehakt toe en de miso. Wat mij betreft ook flink wat peper erover malen.
13. Rasp een snuf nootmuskaat over de bieten en voeg peper en zout toe. (Als je hebt verse lavas blaadjes of wat drupjes maggi aroma)
Eet smakelijk 🙂