Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Lente, Paddenstoelen, Peulvruchten, Veganistisch, W10
Rode bieten salade de Bruijn familie recept
Ingrediënten rode bieten salade de Bruijn familie recept
Voor 3 a 4 personen
* Bakje oesterzwammen
* 1 el sojasaus
* Vers gemalen peper
* Snuf vers geraspte nootmuskaat
* Snufje laurierpoeder
* Snufje karwij
* Boter of olie
* 2 handen erwtjes
* 400 gr aardappelen
* 500 gr bio gekookte bieten Lidl
* 1 klein uitje
* 2 appelen
* 1 augurk
* Bosje peterselie
* Slasaus
Weet je nog, het verhaal over het ‘draadjesvlees’ recept van vorige week van mijn nicht? Ze had het nodig voor onderstaand recept. Een salade die onze familie regelmatig eet, die zij nu eens zonder vlees wilde maken. Maar ze had het ‘draadjesvlees’ al op voor de salade klaar was 😀
Bereiding van het draadjesvlees van vroeger van oesterzwam
1. Als eerste verwijder je eventuele ongerechtigheden van de oesterzwammen. Snijd dan een klein stukje van de steel en trek de rest in reepjes in de lengte van de zwam. Zie foto hieronder.
2. Meng in een platte schaal de sojasaus, peper, nootmuskaat, laurierpoeder en karwij. Leg de reepjes oesterzwam hierin, voorzichtig roeren zodat alles met de saus is bedekt en laat de saus in de oesterzwam trekken. Er moet geen saus overblijven, het moet zo weinig zijn dat alles ruim bedekt is, maar er geen saus in de schaal licht.
Bereiding van de salade
3. Daarna schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke, wat kleinere stukken. Kook ze in ca. 10 minuten gaar.
4. Dan verwijder je de onderkant van de bietjes en snijd ze in blokjes. Doe ze in een grote schaal met wat peper en zout.
5. Vervolgens haal je de erwten uit de diepvriezer, niet ontdooien, en laat ze nog ongeveer 6 minuten meekoken met de aardappelen.
6. Schil, was en snipper vervolgens de ui heel fijn. Roer de uisnippers door de bietenblokjes.
7. Daarna de appelen schillen en in blokjes snijden en ook door de rest scheppen.
8. Als dat klaar is de augurk klein snijden en net als de rest in de schaal doen.
9. En als laatste ingrediënt was je dan de peterselie, sla het even droog en hak het groen grof.
Afronden
10. Giet eerst de aardappelen/ erwten af en laat die nog even uitdampen voordat je ze bij de rest voegt.
11. Intussen laat je een koekenpan heet worden en verhit daarin de olie. Zet de warmtebron iets lager en bak de oesterzwammen in ongeveer 5 minuten aan. Wanneer ze lekker aangebakken zijn, voeg je ze bij de rest.
12. Roer als laatste de slasaus door de rode bieten salade en schep het geheel voorzichtig door.
Eet smakelijk 🙂
Tip
Kook wat extra aardappelen voor dit ❯ gerecht. Dat scheelt weer wat energie.