Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, Sauzen en dressings, Vleesvervangers, w31
Rode linzen bietjes stoof met tofu – Vegan
Ingrediënten rode linzen bietjes stoof met tofu
Voor 2 personen
Rode linzen bietjes stoof
* Ca. 150gr rode linzen
* 300 water
* 3 tl tamarinde pasta (of 2 tl citroensap of azijn)
* klein stukje foelie
* 2 kleine laurierblaadjes
* Halve tl kurkuma poeder
* Himalaya zout
* 1 dikke ui
* 1 prei
* 2 el sesamzaad
* 1 tl mosterdzaad (of vervangen doormosterd)
* Stuk of 7 fenegriek (of vervangen door karwijzaad)
* 1 tl komijn zaad
* Eventueel chili naar smaak
* 500gr gekookte rode bietjes
* 1 lente of bosui
Tofu plakken
* 2 el bloem
* Flink wat versgemalen zwarte peper
* 1 tl sojasaus
* Ca 4 el water
* Himalaya zout naar smaak
Bereiding rode linzen bietjes stoof met tofu
1. Eerst was je de veldsla en verwijder eventueel de worteltjes. Verdeel dit op twee borden.
2. Daarna schil, was en snijd je de ui door de helft en dan in smalle plakjes. Verdeel die over de twee borden
3. Vervolgens was je de tomaten, snijd die in plakjes en verdeel die over de twee borden.
Bereiding rode linzen bietjes stoof met tofu
4. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook.
5. Laat dan een koekenpan heet worden en verhit een goede scheut olie. Verlaag daarna de temperatuur iets en bak de filets als van kip rondom mooi bruin.
6. Vervolgens snijd je de de avocado in de lengte door de helft tot de pit, draai beide helften in tegengestelde richting zodat ze los komen. Verwijder dan de pit en snijd de avocado in plakken in de schil. Schep dat er dan met een lepel uit en leg ze je op de borden.
Bereiding mosterd- honingsaus
7. Roer alle ingrediënten door elkaar, pers de knoflook uit en roer die er ook door.
Eet smakelijk 🙂