Bijgerecht, Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch, Roos, Soep, Veganistisch
Rode linzensoep met aubergine en ras el hanout
Ingrediënten rode linzensoep met aubergine en Ras el Hanout
1 aubergine
2 uien
3 tenen knoflook
4 Roma tomaten
1 l water
1 blokje groentenbouillonpoeder
150 gr rode linzen
1 el Ras el Hanout*
Snufje chilipeper
Zonnebloemolie
Peper en zout
(Plantaardige) yoghurt om erbij te serveren
Bereiding 4 kommen rode linzensoep
1. Was de aubergine en snijd het in grove blokjes. Maak de knoflook en de uien schoon en snijd ook dit in grove stukken. Verhit een beetje zonnebloemolie in een ruime kookpan en fruit de knoflook en de uien aan. Voeg na een paar minuutjes de aubergine toe. Laat het op hoog vuur nog wat bakken en snijd ondertussen de tomaten in vieren. Voeg de blokjes tomaat toe, laat het nog 5 minuutjes bakken op wat lager vuur en voeg dan de Ras el Hanout en de chilipeper toe.
2. Laat de specerijen nog 2 minuten meebakken en voeg hierna het water, de linzen en het bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en laat het zeker een uur op laag vuur pruttelen. De linzen moeten goed gaar worden want anders word de structuur van de soep korrelig. Check na het uur of de linzen helemaal mooi zacht zijn.
3. Pureer het soepje met een staafmixer en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Serveer de soep met een beetje yoghurt erin. Serveer de rode linzensoep lekker warm. Als je de soep bewaard zal het nog wat indikken door de bindende functie van de linzen. Wanneer je de soep weer opwarmt, kijk dan of het een goede dikte heeft, anders kun je nog wat extra water toevoegen.
Eet smakelijk! 🙂
Tip:
- *Als je Ras el Hanout niet kent, gebruik dan eerst 2 tl en proef of je nog wat wilt toevoegen.
- Je kunt dit natuurlijk ook als lunch of brunch eten.
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.