Aardappelgerechten, Burger, DIY, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, w47
Rode spitskool appelstroop en gebakken DIY bonenburger
Ingrediënten rode spitskool appelstroop en gebakken DIY bonenburger
Voor 2 personen
Rode spitskool appelstroop
Rode spitskool (Heb je rauwe spitskool over? Gebruik dat voor dit recept ❯)
Dikke tl miso
1 el appelstroop
Bonen burger DIY
200 gr gare boter- of witte bonen
Ca. 5 el havermout (meel)
1 dik ei
Keltisch zout
Vers gemalen zwarte peper
Ca. 2 el tomatenpuree
Stukje verse gember
1 uitje
Tip: maak wat extra voor burgers uit de oven ❯
Verder
Aardappelen. Tip: maak wat extra voor deze gebakken aardappelen❯
Jusblokje
Bereiding van de Rode spitskool zoet zuur en gebakken DIY bonenburger
1. Als eerste schrob of schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze met wat zout in ca. 15 minuten gaar. Kook meteen wat extra voor dit recept ❯ Dan heb je dat al vast klaar voor morgen 🙂
2. Daarna zet je wat water op met de miso en stroop, waarna je de spitskool in heel smalle reepjes snijdt. Roer de spitskool reepjes door het water en leg het af en toe om.
Bereiding van de DIY bonenburger
3. Terwijl dat opstaat maak je de bonenburger. Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
4. Vervolgens pureer je de bonen en vul het aan met havermout meel, ei zout, peper, tomatenpuree, gember en ui tot het zo stevig is dat je er burger van kunt maken.
5. Laat dan een koekenpan heet worden om de bonenburgers in te bakken. Verhit een goede scheut olie, zet de warmtebron wat lager en schep hoopjes in de pan met een eetlepel. Als 1 kant bruin is, draai je het om met een spatel
Alles samen
6. Maak eventueel nog jus van een jusblokje. Giet de aardappelen af. Schenk er de zoetzure saus of jus over en schep de rode spitskool op.
Eet smakelijk 🙂