Bulgur, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, w29
Rode stoofpot met couscous
Ingrediënten rode stoofpot met couscous
Voor 2 personen
* 140 gr couscous of bulgur
* Ca. 3 penen
* 1 courgette
* 1 ui
* Ca 4 tomaten
* 1 knoflook
* 2 tl. bruine suiker
* 2 kruidnagels
* Ca. 1 tl verse gember
* Kleine tl paprikapoeder
* Kleine tl kurkuma
* Kleine tl komijn
* Kleine tl kaneel
* Vers gemalen zwarte peper
* Zout
* Peterselie
Bereiding van de rode stoofpot met couscous
1. Als eerste zet je de couscous op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Daarna schil, was en snijd je de penen, courgette en ui in stukken.
3. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de penen, courgette en ui in de olie tot de ui zacht wordt.
4. Terwijl dat bakt, schil, was en snijd je de gember, hak het fijn en bak het mee.
5. Vervolgens tik je met een pot op de knoflook zodat de schil net barst, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook in stukjes. Roer ze door de groentemix.
6. Dan was je de tomaten en snijd je ze in stukken. Roer ze door de groentemix, samen met de bruine suiker, kruidnagels, paprikapoeder, kurkuma, komijn, kaneel, peper en zout. Voeg wat water toe zodat het ca. 10 – 15 minuten op een lage warmtebron kan stoven met de deksel op de pan.
7. Controleer of de groente zo goed als gaar is. Als dat het geval is, voeg je de couscous toe en laat het nog even pruttelen of serveer de couscous apart. Vergeet niet de kruidnagels te verwijderen! 🙂
Eet smakelijk! 🙂