Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, Vleesvervangers
Roerbak broccoli met rijst
Ingrediënten roerbak broccoli met rijst
Voor 2 personen
Rijst
Half bakje wok stukjes van de Lidl
1 tl sojasaus
1 tl rode balsamico azijn
1 tl rode wijn
Verse Chilipeper naar smaak
1 tl bruine suiker
Bak olijfolie
2 uien
Ca. 400 gr broccoli
1 prei
1 teen knoflook
Macadamia noten
Bereiding van de roerbak broccoli met rijst
1. Als eerste zet je de rijst op en kook die gaar volgens de gebruiksaanwijzing van het pak. Eventueel zet je een klokje om de tijd bij te houden.
2. Daarna maak je een marinade van 1 tl sojasaus, 1 tl rode balsamico azijn, 1 tl rode wijn, Chilipeper en 1 tl bruine suiker in een kom waar de stukjes straks in kunnen marineren.
3. Maak dan de wok stukjes wat kleiner en roer die door de marinade, zodat alle stukjes daarmee bedekt zijn.
Bereiding broccoli
4. Vervolgens schil, was en snijd je de uien door de helft en in plakjes.
5. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de uitjes zacht.
6. Haal dan de roosjes van de broccoli stronk. Spoel ze goed af. De stronk bewaar je voor soep o.i.d of voor dit recept ❯ en de kleine stronkjes van de roosjes snijd je fijner. Verhoog de temperatuur en roerbak de roosjes door de uien. Doe de warmtebron weer lager en doe de deksel op de pan.
7. Verwijder dan de onderkant en harde groene bladeren van de prei en snijd de prei in de lengte doormidden. Was het zand goed weg tussen de bladeren en snijd daarna de prei heel fijn in smalle ringen. Ook de prei roer je door de broccoli-uien mix en doe de deksel er half op.
8. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
9. Snijd de Macadamia noten doormidden of nog wat kleiner, wat je lekkerder vindt.
10. De wok stukjes haal je met een spatel zoveel mogelijk uit de marinade. Schuif de broccoli mix wat aan de kant, voeg een scheutje olie toe en bak de stukjes daar even aan.
11. Bak de stukjes Macadamia mee, waarna je alles door elkaar roert, inclusief het restje marinade dat nog in de kom zit.
12. Proef of je nog wat zout wilt toevoegen.
Eet smakelijk 🙂