Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Tapas, Vleesvervangers, w24
Romige broccoli soep met bieslook
Romige broccoli soep met bieslook geeft je een lekkere dosis gezonde voedingsstoffen. Wist je dat bieslook vol vitaminen en mineralen zit? Je eet niet even 100 gram bieslook op je boterham 😉 maar 100 gr bieslook bevat bijvoorbeeld al 98% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine C en nog meer vitamine A (145) en zelfs nog meer K (177). Overweeg daarom om dagelijks kruiden door je aardappelen, rijst of granen te mengen.
Ingrediënten romige broccoli soep met bieslook
Voor 2 personen
* 1 grote ui
* 3 knoflooktenen
* Olie om mee te bakken
* 1 vegan bratwurst
* Dikke tl bruine suiker
* Snuf karwij
* Snuf vers geraspte nootmuskaat
* 1 laurierblad
* 1 tl Marmite
* 2 el mosterd
* Snuf gerookte paprikapoeder
* Vers gemalen zwarte peper
* 2 stronken broccoli
* 1 tl maizena
* 2 el Alpro Cuisine
* Himalaya zout
* Lekker veel bieslook
Bereiding van de romige broccoli soep met bieslook
1. Als eerste schil, was en snijd je de ui door de helft en dan in dunne plakjes.
2. Verwarm daarna de olie in een pan en fruit de ui-plakjes tot ze zacht zijn.
3. Bak de bratwurst mee tot deze mooi bruin is.
3. Intussen tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil, spoel even af, en snipper de knoflook fijn.
4. Haal de bratwurst uit de pan en roerbak de knoflook mee met de ui.
5. Na een kleine minuut, in elk geval voor de knoflook bitter gaat ruiken, schenk je er beetje bij beetje water bij, bijna een halve liter. Zet de warmtebron hoog en breng het aan de kook.
6. Intussen was je de broccoli en snijd de roosjes in plakjes. Schil dan de stronk en snijd die daarna in kleinere plakjes. Doe dan beiden in de pan en zet de warmtebron lager.
7. Vervolgens doe je de volgende ingrediënten erbij: de karwij, nootmuskaat, laurierblad, Marmite, mosterd, gerookte paprika en de peper.
8. Na ongeveer 3 minuten roer je de maizena en Alpro Cuisine erdoor. Proef daarna of je nog wat smaak wilt toevoegen en laat het dan koken tot de broccoli gaar is (1 á 2 minuten).
9. Intussen was je de bieslook, sla die droog en scheur of snijd die in stukjes. Zet de warmtebron uit als de broccoli gaar is en roer het grootste deel door de soep. Tenslotte gebruik je de rest als decoratie.
Eet smakelijk van je zelfgemaakte, romige broccoli soep! 🙂