Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Maaltijdsalade, w33
Romige courgette met wortelsalade
Ingrediënten romige courgette
voor 2 personen
Bijna halve bak kwark
2 el vegetarisch gestremde roomkaas
50 gr Parrano snippers
Verse peper
1 kleine el rozemarijn
1 kleine tl gerookt paprikapoeder
Event. chilipeper
2 courgettes
3 teentjes knoflook
2 el (kokos)olie
3 steeltjes gesneden basilicum
Wortelsalade
4 of meer worteltjes
1 tl komijnzaad
Zout
2 tenen knoflook
3 el citroensap
1 el extra vergine olijfolie
Snuf gerookt paprikapoeder
Verse koriander naar smaak
Bereiding van de wortelsalade
1. Zet eventueel iets van granen op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Was en schil de worteltjes, snijd ze in stukken, daarna door de helft en in plakjes (of lekker op de manier die jij makkelijk vindt ;)) Stoom de wortelplakjes in ca. 7 minuten beetgaar. Laat de worteltjes daarna goed uitlekken in een vergiet.
3. Tik ondertussen met iets zwaars op de knoflooktenen, schil ze, spoel ze even af, snijd de onderkant eraf.
4. Plet de zaadjes in de vijzel fijner, doe er een snufje zout bij en de knoflook en maal het fijn. Heb je geen vijzel? Snijd dan de knoflook héél fijn en plet de zaadjes met iets, een flesje olie oid. Doe dit samen met het citroensap, de olijfolie en paprikapoeder in een schaal. Roer de worteltjes er zachtjes door zodat de wortelplakjes goed door de saus bedekt worden. Laat dit (liefst wat langer) in de worteltjes trekken. Roer regelmatig even om.
Bereiding van de romige courgette
1. Giet, door de deksel een klein beetje open te zetten, het vocht goed uit de kwark (vang het op om straks weer bij de kwark te voegen) of laat de kwark uitlekken in een zeef met een kaasdoek erin. Doe het samen met de roomkaas en Parrano, peper, rozemarijn en paprikapoeder in een pan met een dikke bodem en verwarm het zachtjes.
2. Was de courgette. Ik heb de misschien onzinnige gewoonte om, als ik niet biologische heb, groente als wortelen en courgettes te schillen. Snijd de courgette door de helft en daarna in heel dunne plakjes.
3. Verwarm de olie op matig vuur en bak de groenteballetjes rondom bruin.
3. Verwarm in een andere pan de olie op matig vuur en bak de courgette daar even een tikje bruin aan, maar het moet niet echt bakken.
4. Tik met iets zwaars op de knoflooktenen, schil ze, spoel ze even af, snijd de onderkant eraf en daarna heel fijn snijden.
5. Roer de knoflook even door de romige courgette en doe het geheel bij het kwark / kaas mengsel. Roer zachtjes door zodat de courgette-plakjes los van elkaar komen en met de saus bedekt worden. Voeg de basilicum toe, proef of er nog smaak aan toegevoegd moet en opscheppen maar, garneer met wat blaadjes basilicum, mjom.
Eet smakelijk 🙂