Hoofdgerechten vegetarisch, Rijst, W6
Romige nasi met ei
Je mag mij wakker maken voor nasi 🙂 en deze romige nasi is lekker snel klaar.
Ingrediënten romige nasi met ei
Voor 2 personen
Snijden voor de romige nasi
* 2 biologische eieren
* Ca. 200 gr rijst
* Ca. 2 el santen of kokosroom
* 2 uien
* 4 stengels bleekselderij
* 2 prei
* Bosje peterselie
* 2 knoflook
Kruiden
* Laurierblad
* 1 tl ketoembar
* Snuf djinten
* 1 tl suiker
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Paar druppels citroensap
Voorbereiding van de romige nasi met ei
1. Eerst kook je de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar. Doe één el santen en het laurierblad bij het kookwater.
2. Dan zet je de eieren op en kook ze ca. 7 minuten.
3. Snijd dan de bleekselderij stengels van de stronk en was ze. Er kunnen soms harde draden in de nerven van de (buitenste) stelen zitten. Zet je mes een beetje schuin op de onderkant en trek dan in de richting van de harde nerven (haren). Zo trek je er een paar tegelijk met het mesje uit. Haal daarna een stukje van de bovenkant. Snijd ze dan in stukjes.
4. Snijd daarna de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen. Laat ze eventueel nog wat uitlekken.
5. Was de peterselie en hak die grof.
6. En ten slotte tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
Bereiding van de romige nasi met ei
7. Laat dan een pan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de ui glazig.
8. Dan verhoog je de temperatuur wat en doe je de prei erbij.
9. Roerbak de prei tot die wat slapper is en roerbak de bleekselderij mee.
10. Als de prei zacht is, schuif je het een beetje aan de kant. Bak daar de knoflook evenals de rest van de kruiden zo’n 30 seconden mee waarna je alles door elkaar roert.
11. Verhoog de temperatuur en bak de rijst en ook het ei mee.
12. Laat vervolgens de rest van de santen erin smelten, roer de peterselie erdoor en maak het ten slotte op smaak af met wat citroensap naar smaak.
Klaar is je romige nasi met ei, eet smakelijk 🙂