Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Paddenstoelen, Rijst
Romige paddestoelen rijst met port saus
Ingrediënten romige paddestoelen rijst met port saus
Voor 2 personen
Romige paddestoelen rijst
* AH volle meergranen rijst (of gewone 😉
* 500 gram paddestoelen
* 1 dikke ui
* Vers gemalen zwarte peper
* Handje vegetarisch gestremde oude kaas
Port saus
* Dikke el boter
* 2 kopjes port
* Dikke eetlepel roomkaas
* Handje basilicumblaadjes
* Vers gemalen zwarte peper
Bereiding romige paddestoelen rijst met port saus
1. Als eerste zet je water op om de rijst in te koken. Doe dat volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Misschien moet je de paddestoelen even afborstelen. Haal de onderkant van het steeltje (kun je een lunch soepje van maken) en snijd ze in dunne plakjes. Leg een handje apart.
3. Laat dan een (koeken)pan waar de rest in past heet worden en verhit wat olie. Zet de warmtebron lager en bak de paddestoelen ongeveer 5 minuten tot het vocht verdwijnt. Maal er wat peper overheen.
4. Als je de AH rijst hebt genomen, is die nu zover dat je die kunt afgieten.
Naar de saus
5. Roer regelmatig door de paddestoelen en verwarm daarnaast een steelpan.
6. In de steelpan laat je de boter smelten op een gemiddelde warmte en bak daarin de paddestoelen die je aan de kant hebt gelegd.
Naar de ‘rijst’
6. Terwijl dat opstaat, schil, was en snipper je de ui voor de (koeken)pan fijn.
7. Bak de ui, als het vocht verdwijnt van de paddestoelen, mee tot ze glazig worden.
Naar de saus
8. Zet de warmtebron even wat hoger en giet de port bij de paddestoelen in de steelpan. Als de port heet is weer lager. Laat de port inkoken.
9. Haal de basilicum blaadjes van de stelen en was de blaadjes.
10. Roer de roomkaas evenals wat peper door de port tot een gladde saus en laat het nog wat inkoken.
11. Hak de basilicum wat kleiner.
12. Evenals de oude kaas.
Samen
13. Meng het paddestoelen/ ui mengsel door de rijst.
14. Strooi de basilicum erover.
15. Schep de portsaus erover en verdeel wat oude kaas over het geheel.
Mjom. Eet smakelijk 🙂
Tip
Kook extra rijst en maak morgen de rijst met wortel en geroosterde paprika saus ❯
Na je maag, ook je huid verwennen?