Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, w42
Romige pompoen aardappel stoof
Hou jij ook zo van pompoen? Deze romige pompoen aardappel stoof krijgt haar volle smaak met behulp van wat (plantaardige) room. Verrukkelijk en dit hoofdgerecht staat bovendien binnen een half uur op tafel. De schil van een flespompoen kun je overigen ook eten. Net als de zaden die heel veel goede vetten, mineralen, diverse vitamines en eiwit bevatten. Zonde om weg te gooien. Ik maak er chutney van.
Ingrediënten romige pompoen aardappel stoof
Voor 2 personen
Romige pompoen aardappel stoof
* 1/2 flespompoen
* Aardappelen naar behoefte
* 2 uien
* 100 ml water
* 1 el olie
Smaakmakers
* 125 ml (plantaardige) room
* Ca. 1 tl vers geraspte nootmuskaat
* 1 tl geroosterde sesamzaadjes
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Bosje bieslook
* Takjes verse tijm
Bereiding van de romige pompoen aardappel stoof
1. Eerst ontpit, schil en was je de aardappelen. Snijd ze daarna in stukken en stoom/ kook de aardappelen gaar.
2. Daarna snijd je de pompoen in plakken of kwarten, afhankelijk van de vorm van je pompoen. Haal de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen. Schil de pompoen eventueel en snijd hem in stukjes. Kook/stoom ze vervolgens gaar. Net als bij aardappelen, prik je er in met je vork om te checken of het gaar is.
3. Intussen snipper je de uien en bakt ze op lage temperatuur in een koekenpan met behulp van de olie geel tot bruin.
4. Laat vervolgens de gekookte pompoen en aardappelen uitlekken en voeg ze toe aan de uitjes. Bak dan alles goed door.
5. Was de bieslook, sla het droog en snij het grof.
6. Roer daarna de kruiden door het pompoenmengsel.
7. Als laatste blus je het geheel af met water en de room.
8. Laat het nog even een beetje doorkoken.
9. Breng tenslotte op smaak met peper, zout en de bieslook.