Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers, w30
Romige prei met worst
Ingrediënten romige prei met worst
Voor 2 personen
Romige prei met worst
* Aardappelen
* 1 ui
* 500 gr prei
* Vleesvervanger naar smaak
* Vegetarische jusblokjes
Verder
* Dikke snuf nootmuskaat
* 1 tl kerrie
* (Himalaya) zout
* Dikke scheut (of 2) kookroom
Bereiding romige prei met worst
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en stoom / kook ze in ca. 15 minuten gaar.
2. Daarna schil, was en snijd je de ui door de helft en dan in plakjes.
2. Vervolgens laat je een kookpan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de ui. Af en toe even roeren.
3. Intussen snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen. Als je een stoompan met lagen hebt, stoom je de prei 3 minuten in een laag boven de aardappelen. Anders kook je de prei in een aparte pan.
4. Als prei klaar is doe je de het bij de ui, evenals de nootmuskaat en kerrie en zout naar smaak. Laat dat stoven.
Afronden
5. Intussen bak je de vleesvervanger.
6. Terwijl dat bakt, maak je een jus van vegetarische jusblokjes.
7. Ten slotte roer je de kookroom bij de prei en klaar is je romige prei met worst!
Eet smakelijk 🙂