Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers
Romige spitskool met aardappels en AH schnitzel
Ingrediënten romige spitskool
Voor 2 personen
Romige spitskool
* 1 kleine spitskool
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* Kokosolie
* 150 ml kookroom
* 1 el honing
* 1 kleine el dragon
* Versgemalen zwarte peper
* Keltisch zout
Verder
* Aardappelen naar behoefte
* Vegetarische schnitzel
* Verse koriander
* Jusblokjes
Bereiding van de romige spitskool met aardappels en AH schnitzel
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen, waarna je ze in een minuut of 20 gaar kookt.
2. Daarna schil, was en snipper je de ui en bak de uisnippers tot ze glazig zijn.
3. Was dan de spitskool en snijd de spitskool fijn.
4. Tik met iets zwaars op de knoflook, verwijder de onderkant, spoel even af en hak de knoflook fijn.
5. De fijngesneden spitskool voeg je met de knoflook toe aan de ui. Bak in de kokosolie alles een minuut of 5-10 goed door.
4. Vervolgens voeg je de kookroom, honing, dragon en peper en zout toe.
5. Terwijl de spitskool gaart, bak je het schnitzel mooi goud bruin.
6. Intussen maak je jus met een jusblokje en ten slotte was je de koriander, hak die grof en strooi over het geheel.
Eet smakelijk 🙂
Tip
Kook wat extra aardappelen, dan hoef je dat morgen niet meer te doen ❯